Kepti ryžiai su traškiom daržovėm

Valgome
Kepti ryžiai su traškiom daržovėm

Visai neseniai man atrodė, jog visas pasaulis buvo nusistatęs prieš mane. Na, ne prieš mane, o apskritai. Tada erzindavo viskas, kas yra pikta, negera, nešvaru, bereikšmiška. Priežasčių nesidžiaugti buvo galima atrasti ant kiekvieno kampo. Tada vaikštinėjau kažkur prekybos centre po indų skyrių ir pagalvojau sau: “Na ir gerai, gyvensiu su šituo tamsos debesiu man virš galvos, jei jau taip lemta”. Tada, iškart po šios minties, kilstelėjau akis – vitrinoje stūksojo keptuvė, puodas ar dar kažkas, ant ko etiketės buvo parašyta: “Enjoy Your Life” (liet. Džiaukis gyvenimu).

Nusprendžiau paklausyt puodo/leptuvės/puodelio ar dar ten kažko, ant ko buvo ši frazė. Ir tik tada pamaniau, jog galbūt džiaugsmas iš tiesųs yra mūsų pačių pasirinkimas. Ir kai mes atsigręžiame į tai kas tikra ir amžina – spinduliuojame šviesą, kuri net apakina prieš tai kas neteisinga, kas liūdina ar tiesiog yra nereikšminga. Galbūt kokie vieną ar kitą akimirką esame, tokį ir pasaulį tada matome.

Trukmė: 45-50 min.
Porcijos: 4

INGREDIENTAI

  • stiklinės ilgagrūdžių ryžių
  • vieno didelio svogūno
  • 1/2 cukinijos
  • 1/2 raudonosios paprikos
  • 2 didelių morkų
  • 1 nedidelio brokolio
  • 1 didelio kiaušinio
  • šlakelio alyvų aliejaus
  • 100 g gietinės arba kefyro
  • kario miltelių
  • šviežiai matų juodųjų pipirų
  • druskos (pagal skonį)

GAMINIMAS

  1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje. Daržoves švariai nuplaukite. Morkas nuskuskite. Morkas, cukiniją bei papriką supjaustykite nedideliais kubeliais, brokolius atskirkite, o svogūną susmulkinkite.
  2. Ketuvėje įkaitinkite šlakelį alyvų aliejaus ir įmuškite kiaušinį, apkepinkite jį susmulkindami mentele. Sudėkite ir apkepinkite visas daržoves, kol morkos suminkštės šiek tiek. Pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Supilkite išvirtus ryžius, įberkite kario prieskonių (aš tai šitų nepagailiu), įpilkite kefyro arba grietinės ir viską išmaišykite. pakaitinkite ant ugnies dar bent dešimt minučių. Paragaukite, ar nieko netrūksta ir patiekite ant stalo. Jei norite, galite dar apibarstyt sezamo sėklomis, skanaus! 🙂

Taip pat rekomenduojame:

Risotto su voveraitėmis

Total
0
Shares
Related Posts