Noriu pasidalinti šiokiu tokiu, gal labai mažu atradimu, bet man jis buvo labai mielas. Kai šiuo metu gausu įvairiausių daržovių, norisi išbandyti kuo daugiau jų skonių. Kepu daržovinius blynus, pyragus, troškinu, grilinu ar tiesiog graužiu paėmusi agurką ar morką žalią.

Gaminimas absoliučiai nieko ypatingo. Svarbiausia nepatingėti ir išsikepti.

INGREDIENTAI

  • 1 baklažanas
  • 1 didelė paprika arba 2 nedidelės
  • 3 česnako skiltelės
  • 2 pomidorai
  • 1 čili pipiras
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • 3 v.š. aliejaus
  • druska

GAMINIMAS

  1. Baklažaną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
  2. Papriką supjaustykite stambokais gabalėliais.
  3. Česnako skilteles patraiškykite, bet nelupkite.
  4. Čili pipirą smulkiai sukapokite, o pomidorą supjaustykite riekelėmis.
  5. Įkaitintoje keptuvėje su 1 v.š. aliejaus ir česnako skiltelėmis apkepkite baklažanus. Jie labai greitai sugers aliejų, bet jokiais būdais jo nepilkite daugiau, tegul baklažanai padega šiek tiek.
  6. Išimkite iš keptuvės baklažanus, o česnakus palikite. Įpilkite 1 v.š. aliejaus, suberkite paprikas. Kepkite kol šios švelniai parus ir šiek tiek suminkštės.
  7. Išimkite kartu su česnako skiltelėmis ir pridėkite prie baklažanų. Paskutinius į sausą keptuvę sudėkite pjaustytus pomidorus ir apkepkite minutę, kad tik gautų karščio, bet nesuminkštėtų.
  8. Visas daržoves sumaišykite su kapotais čili pipirais, 1 v.š. alyvuogių aliejaus, citrinos sultimis ir druska.

Taip pat rekomenduojame:
Tortiljos su žolelėm