Ši trinta sriuba tikrai netinkama kasdieniam valgymui. Jos skonis labai sodrus, stiprus, aromatingas ir net sakyčiau sunkus. Nors iš tiesų tai lengva sriuba, bet jos keptų paprikų aromatai suteikia labai solidžiai sunkų svorį, kurį galėčiau pavadinti aksominiu, tai rodo, jog ją galima valgyti kartu kaip pirmą ir antrą patiekalą. Keptų pomidorų salstelėjusi rūgštelė, suteikia gaivumo. Žinoma, po tokios sriubos greitai norėsis valgyti vėl, bet ragavimo metu akis ir skrandį galima lengvai apgauti sotumu. Nors aš ją tiekčiau mažomis porcijomis kaip pirmą užkandį, kad namiškiai ar svečiai ramiai sulauktų pagrindinio patiekalo.

Tikrai verta išbandyti šią keptų pomidorų ir paprikų sriubą!

6-8 porcijos

INGREDIENTAI

  • 6 pomidorai
  • 2 paprikos
  • 1/2 česnako
  • 1 svogūnas
  • aliejus
  • 1l vandens ar vištienos sultinio
  • druska
  • 1 valg.š. balzamiko padažo
  • 1 arb.š. cukraus
  • malti juodieji pipirai
  • 100 g ryžių
  • kalendros

GAMINIMAS

  1. Į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę sudėkite kepti pomidorų, svogūnų, paprikų puseles ir česnakus su odelėmis (jos neturi liestis viena su kita). Pašlakstykite aliejumi. Kepkite apie 30-40 minučių patikrindami kad nedegtų, o gražiai karamelizuotųsi.
  2. Išėmę iš orkaitės atvėsinkite. Nuimkite visas daržovių odeles. Sudėkite į trintuvę ir sutrinkite iki vientisos masės. Supilkite į puodą su vandeniu. Užvirkite. Suberkite druską, cukrų, balzamiką, pipirus. Išmaišykite. Suberkite ryžius ir kartas nuo karto maišydami virkite, kol ryžiai išbrinks.
  3. Prieš tiekdami pabarstykite kalandrų lapeliais.

Rekomenduoju išbandyti: Keptų paprikų sriubą