Kiaulienos kepsniai su slyvų padažu

Tinginiai irgi verda
Kiaulienos kepsniai su slyvų padažu
Kiaulienos kepsniai su slyvų padažu receptas

Šis kepsnys su slyvų padažu tapo vienu mėgstamiausiu, nes yra paprastai paruošiamas, bet sultingas ir gardus.

INGREDIENTAI

  • 800 gramų kiaulienos (4 kepsniai);
  • aliejaus kepimui.

Padažui:

  • aliejaus kepimui;
  • pusės svogūno;
  • 1 česnako skiltelės;
  • 10g imbiero (maždaug pusės nykščio dydžio gumbas);
  • 200g džiovintų slyvų;
  • 1 šaukštas balzaminio acto (nebūtina);
  • 500 ml jautienos sultinio (galima pakeisti slyvų sultimis);
  • druskos, pipirų.

GAMINIMAS

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną bei česnaką ir 5 minutes viską pakepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės svogūnai. Ten pat sudėkite džiovintas slyvas ir sutarkuotą imbierą. Jei naudosite actą, supilkite ir nugarinkite, kol beveik neliks skysčio
  2. Supilkite sultinį ar slyvų sultis ir virkite ant labai nedidelės ugnies- maždaug 45 minutes, kol slyvos pasidarys visiškai minkštos ir pusė skysčio nugaruos. Dalimis ar visą supilkite į virtuvinį kombainą ar blenderį ir sumalkite, kol liks vientisa masė
  3. Ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus. Pagardinkite kiaulienos kepsnius druska ir pipirais ir kepkite aliejuje maždaug 3 minutes ant kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus ir mėsa viduj bus gerai iškepus. Paprastai kiaulienos kepsniai pjaustomi gan plonai- maždaug nykščio storumo, bet jei jūsų bus storesnis, apkeptą mėsą įdėkite į 200°C orkaitę ir pakepkite 5 minutes. Prieš patiekiant palikite kepsnius pastovėti šiltoj vietoj 5-10 minučių. Užpilkite slyvų padažo ir patiekite.
Related Posts