Šis kepsnys su slyvų padažu tapo vienu mėgstamiausiu, nes yra paprastai paruošiamas, bet sultingas ir gardus.
INGREDIENTAI
- 800 gramų kiaulienos (4 kepsniai);
- aliejaus kepimui.
Padažui:
- aliejaus kepimui;
- pusės svogūno;
- 1 česnako skiltelės;
- 10g imbiero (maždaug pusės nykščio dydžio gumbas);
- 200g džiovintų slyvų;
- 1 šaukštas balzaminio acto (nebūtina);
- 500 ml jautienos sultinio (galima pakeisti slyvų sultimis);
- druskos, pipirų.
GAMINIMAS
- Smulkiai supjaustykite svogūną bei česnaką ir 5 minutes viską pakepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės svogūnai. Ten pat sudėkite džiovintas slyvas ir sutarkuotą imbierą. Jei naudosite actą, supilkite ir nugarinkite, kol beveik neliks skysčio
- Supilkite sultinį ar slyvų sultis ir virkite ant labai nedidelės ugnies- maždaug 45 minutes, kol slyvos pasidarys visiškai minkštos ir pusė skysčio nugaruos. Dalimis ar visą supilkite į virtuvinį kombainą ar blenderį ir sumalkite, kol liks vientisa masė
- Ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus. Pagardinkite kiaulienos kepsnius druska ir pipirais ir kepkite aliejuje maždaug 3 minutes ant kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus ir mėsa viduj bus gerai iškepus. Paprastai kiaulienos kepsniai pjaustomi gan plonai- maždaug nykščio storumo, bet jei jūsų bus storesnis, apkeptą mėsą įdėkite į 200°C orkaitę ir pakepkite 5 minutes. Prieš patiekiant palikite kepsnius pastovėti šiltoj vietoj 5-10 minučių. Užpilkite slyvų padažo ir patiekite.