Turinys:
Apie mums įprasto valgyti žalio agurko naudojimą kinietiškuose patiekaluose girdėjau jau seniai, ir labai knietėjo kokį nors tokį receptą išbandyti, bet vis nerasdavau patikimo. Patikimus receptus vadinu tuos, kurie parašyti atsakingai, arba kurių autoriai – tiesiog garsūs šefai. Tad kai prieš kelias dienas pamačiau šį šefo Ken Hom (aš jau jį įsimylėjau) receptą, iškart išbandžiau.
- Įvertinimas: 10/10
- Sudėtingumas: Labai paprasta
- Šaltinis: Recepto autorius – šefas Ken Hom. Receptą nežymiai adaptavau, paklausiusi išbandžiųsiųjų komentarus.
INGREDIENTAI
Keturioms porcijoms reikės:
- 450 g vištienos filė (tinka mėsa nuo įvairių vištos kūno vietų – krūtinėlė bus sausiausia, jei ją naudosite)
- 450 g agurko (jei naudojate naminius, o ne tą ilgąjį iš parduotuvės, tada tai bus nuluptų agurkų kiekis)
- 2 arbatinių šaukštelių druskos
- 3 valgomųjų šaukštų sezamų, riešutų ar kitokio bekvapio aliejaus
- Pusantro valgomojo šaukšto smulkintų česnakų
- 1 valgomojo šaukšto smulkintų svogūnų laiškų
- 1 valgomojo šaukšto šviesaus sojų padažo (light soy sauce)
- 1 valgomojo šaukšto ryžių acto arba vyno
- 1 valgomojo šaukšto saldaus čili padažo (sweet chilli sauce)
- 1 valgomojo šaukšto juodųjų pupelių padažo (black bean sauce)
- 1 arbatinio šaukštelio cukraus
GAMINIMAS
- Susmulkinkite aukščiau nurodytus produktus, o agurkus supjaustykite mažais kubeliais.
- Dubenyje agurkus apibarstykite druska, viską išmaišykite o tada supilkite į kiaurasamtį ir palikite, kad nuvarvėtų vanduo.
- Supjaustykite vištienos filė nedideliais gabalėliais.
- Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies ir supilkite aliejų. Kai įkais tiek, kad pradės kilti dūmai, sudėkite vištieną ir kepkite maždaug 3 minutes, karts nuo karto pavartydami.
- Tada sudėkite visus likusius ingredientus, išskyrus agurkus, viską išmaišykite ir kepkite dar 2-3 minutes.
- Galiausiai į keptuvę sudėkite agurkus, gerai išmaišykite troškinį ir viską pakepkite 2 minutes.
- Neškite keptuvę ant stalo – kiekvienas tegu įsideda pats.
- Skaniausia su keptais ryžiais su kiaušiniu – egg fried rice.
Taip pat rekomenduoju receptą: Bali vištiena su kokosų pienu