Šiandien gaminsime nuostabius kokoso saldainius, subtiliai persmelkusius medaus ir melisos skoniu. Tai desertas, kurį labai lengva pagaminti, tačiau skonio natos toli gražu nėra paprastos. Jei medus suteikia malonų ir subalansuotą saldumą, tai citrininė mėta suteikia ryškų citrusinį-mėtinį atspalvį. Gausite tiesiog tobulą skonio derinį!

INGREDIENTAI

  • 2 kiaušinių baltymai
  • 1/2 stiklinės (60 g) medaus
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 2 1/4 puodelio (180 g) susmulkinto kokoso (drožlių)
  • Žiupsnelis druskos
  • 2 šaukštai šviežios citrininės mėtos (smulkiai pjaustytos)

GAMINIMAS

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros.
  2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  3. Sumaišykite kiaušinių baltymus, medų, vanilės ekstraktą ir druską.
  4. Įmaišykite kokosą ir mėtas. Gerai išmaišykite, kol kokosas visiškai sudrėks. Turėtų gautis šiek tiek lipni masė.
  5. Susukite į mažus rutuliukus ir sudėkite ant kepimo skardos.
  6. Kepame apie 15-20 min.

Skanaus!!!

Rekomenduoju pasigaminti: Baltojo šokolado ir matcha saldainius