Turinys:
Kažkada seniai seniai, kai dar tik svajojau apie savo receptų knygą, esu pasakiusi, kad pirmas receptas tikrai bus kažkas panašaus į turkišką revani su daugybe kokoso. Kažkodėl tada įsivaizdavau, kad niekas tokio stebūklo nėra sugalvojęs. Žinoma, tada ir mano pasaulis buvo mažas, todėl oi kaip nustebau, kai visagalis internetas žavingai nusijuokė į mano sapaliojimus. Taigi daug kokosinių pyragų jau buvo ir mūsų bloge, tačiau laikas ir kokosiniam revani pyragui. Prisipažinsiu, kad kepiau jau kelis kartus pagal šį receptą, kartą pakeičiau dalį kokoso maltais migdolais. Tada pyrago skonis buvo daug sodresnis ir prabangesnis, tačiau tik kokosinio pyrago skonis lengvesnis. Kitas svarbus ingredientas yra šafranas, tačiau galima jį pakeisti citrinos žievele, kuri suteiks gaivumo, tačiau jei namuose po kelionių liko šafrano, tai jį ir naudokite.
Trumapai tariant, šis pyragas gali būti tiek prabangus kepinys, tiek šiek tiek paprastesnis, tačiau skonis bet kuriuo atveju nenukentės.
Kokosinis pyragas
SIRUPUI
- 2 stiklinės cukraus
- 1 st vandens
- Žiupsnelis šafrano
PYRAGUI
- 1 1/4 st šilto pieno
- Žiubsnelis šafrano
- 11/2 st manų kruopų
- 2 st kokosų drožlių
- 1 1/2 arb.š. kepimo miltelių
- 2 kiaušiniai
- 1/2 st cukraus
- 1/2 st aliejaus
- 1/2 st natūralaus jogurto
Šiek tiek kokoso drožlių papuošimui
GAMINIMAS
- Pasiruoškite sirupą. Cukrų, vandenį ir šafraną supilkite į nedidelį puodą. Užvirinkite ir leiskote pavirti 10 minučių. Atvėsinkite.
- Šiltą pieną sumaišykite su šafranu. Palikite pastovėti.
- Įkaitinkite orkaitę iki 175°C. 23X30cm kepimo skardą ištepkite aliejumi.
- Manų kruopas sumaišykite su kokoso drožlėm ir kepimo milteliais.
- Kitame dubenyje išmaišykite cukrų, kiaušinius, tada įmaišykite jogurtą, aliejų ir pieną su šafranu.
- Į skystus ingredientus suberkite manų kruopų ir kokoso drožlių mišinį. Išmaišykite.
- Supilkite į kepimo formą ir kepkite apie 45 min.
- Iškepus, pyragą subadykite pagaliuku ir užpilkite sirupu. Atvėsinkite.
Prieš pateikiant apiberkite kokoso drožlėmis. Skanaus!