Labai skanus grietinėlės padažas, keptam upėtakiui pagardinti.

INGREDIENTAI

  • Miltai: 1 valgomasis šaukštas
  • Sviestas: 100 gramų
  • Grietinėlė: 1 stiklinė
  • Krapai: pagal skonį
  • Druska ir pipirai: pagal skonį

GAMINIMAS

  1. Keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą.
  2. Po to, kai sviestas visiškai ištirps, kartkartėmis maišant, palaipsniui supilkite miltus. Įsitikinkite, kad nesusidaro gabalėliai.
  3. Tada plona srovele supilkite grietinėlę, toliau maišykite.
  4. Kai padažas sutirštės, nukelkite nuo ugnies ir suberkite smulkintus krapus.
  5. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Padažas paruoštas!