Turinys:
Lašišos gabalėliai su citrininiu česnakų padažu – netikėtas atradimas man ir mūsų šeimynai. Būtinai išbandykite, labai rekomenduoju. Aš nežinau kaip pasirodys jums, bet man tai buvo kažkas tokio: VAUUUUUUU!!! Dažniausiai užsūdau lašišą: anksčiau su cukrumi, druska ir krapais, po to liko druska su per pus mažiau cukraus, o dabar tiesiog tik su druska…..ir viskas, daugiau nieko. Tik tuomet, kai lašiša pasūdyta, prasideda įvairiausios mano su lašiša improvizacijos…. tiesiog paprasčiausias sumuštinis prie minkštai virto kiaušinio, arba tiesiog be jo, tik su duona ir sviestu, galima su keptais burokėliais ir jogurto lašeliu, o gal lęšių salotos ar tiesiog salotų lapų gausa?
Šį kartą gamindama užkandį naudojau nesūdytą lašišą, norėjau išbandyti kitą žuvies marinavimo/ paruošimo būdą. Gaminant tokiu būdu ypatingai svarbu, kad lašiša būtų šviežia, kaip kad ir kita žuvis, kuri valgoma žalia, termiškai neapdorota. O paruošimo būdas pasiteisino visu kaupu, gaminsiu dar ne vieną kartą, ypač su česnakų ir citrinos gabalėlių deriniu. O aliejaus ir druskos mišinys suteikė lašišai labai švelnų įsisūrėjimą, kaip man patinka sakyti: atsiranda toks karališkas poskonis. Citrinos gabalėliai neišbalina ir neužrūgština žuvies, bet kaip tik suteikia gaivumo ir švelnaus karstelėjimo su česnako salstelėjimu ir jam būdingu aštrumu.
Lašišos gabalėliai su citrininiu česnakų padažu – kartais aš būnu įkyri, bet tik tada kai pati lieku ypač patenkinta rezultatu. Šį kartą taip ir atsitiko, labai rekomenduoju išbandyti ir jums 🙂
INGREDIENTAI
- 300g šviežios lašišos
- 2 skiltelės česnako
- 1/2 citrinos
- ypač tyras alyvuogių aliejus
- druska
- šviežias bazilikas
GAMINIMAS
- Lašišą supjaustykite riekelėmis. Sudėkite į serviravimo lėkštę. Pabarstykite druska. Pašlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi. Palikite įsisūdyti žuvį apie 15min.
- Citriną supjaustykite su žievele smulkiais gabalėliais. Apiberkite lašišos gabalėlius.
- Česnaką smulkiai sukapokite. Apiberkite lašišos gabalėlius.
- Palikite dar 15min. skoniams susistovėti. Prieš tiekiant, paskaninkite baziliko lapeliais.
Pastabos: vietoj lašišos galima naudoti upėtakį, menkę, kardžuvę, doradą ar kitą baltą žuvį.
Autorius Odeta