Orkaitėje kepta lašiša su pelėsiniu sūriu ir virtomis šparaginėmis pupelėmis.

INGREDIENTAI

  • 4 gabalėlių lašišos filė
  • 100g pelėsinio sūrio
  • pipirų
  • aliejaus
  • šviežių čiobrelių
  • 200g šparaginių pupelių
  • 1 a.š. sviesto
  • druskos

GAMINIMAS

  1. Lašišos gabalėlius įpjaukite per vidurį išilgai. Įpjovimus prikimškite nedideliais gabalėliais supjaustytu sūriu.
  2. Patepkite lašišą aliejumi ir pabarstykite šviežiai maltais pipirais ir čiobreliais.
  3. Lašišą kepkite orkaitėje 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
  4. Kol lašiša kepa, paruoškite šparagines pupeles. Užvirkite puodą sūdyto vandens, sudėkite pupeles ir virkite maždaug 3-4 minutes.
  5. Išvirusias pupeles patepkite tirpintu sviestu ir pasūdykite.