Lašiša su vyšnių padažu

Valgome
Lašiša su vyšnių padažu
Lašiša su vyšnių padažu

Pagaliau pradėjus rimti švenčių bumui tikiu jog iš visų mūsų virtuvėlių į viešąją erdvę pradės lįsti įvairūs ir puikūs receptai. Aš taip pat pasistengsiu nepražiopsoti šio traukinio ir skubu pasidalinti savo lašišos kepsniu, pagamintu su puikiu vyšnių padažu! Jokia ne paslaptis, jog šios uogos puikiai dera su švelnia žuvimi, atrodo labai šventiškai ir palieka nuostabius įspūdžius paragavus. Tai vienas tų patiekalų kuriais galiu pelnytai didžiuotis…

[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
  • 700 g lašišos filė su oda
  • 1/2 stiklinės vyšnių
  • 1/2 stiklinės vyšnių džemo
  • 1 šaukšto raudonojo vyno acto
  • 1 citrinos
  • Alyvuogių aliejaus, pipirų, druskos
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”GAMINIMAS” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensil-spoon” i_color=”white” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” i_custom_background_color=”#2863ec” accent_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row]
  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Kepimo skardą apdengiame folija, padedame ant jos lašišą, oda žemyn. Gausiai įtriname žuvį druska ir pipirais. Citriną perpjauname per pusę ir vieną dalį išspaudžiame ant lašišos. Kitą dalį kol kas pasidedame į šalį.
  3. Pašauname žuvį į įkaitusią orkaitę ir kepame maždaug 15-18 minučių, priklausomai nuo kepsnio dydžio.
  4. Kepimo laikui einant į pabaigą ant vidutinės ugnies užkaičiame puodą į kurį sudedame džemą, vyšnias, vyno actą. Išspaudžiame likusią citrinos pusę. Maišydami padažą kaitiname iki virimo. Nukaičiame ir leidžiame pravėsti.
  5. Apliejame iškeptą lašišą padažu ir patiekiame.

Labai skanu, ir net nebūtina vėl laukti švenčių jog išbandyti šį receptą 😉

Taip pat rekomenduojame:

Lašišos gabalėliai su česnakų padažu

Lašišos sriuba su grietinėle

Related Posts