Lašiša

Lašiša – tai labai soti ir tuo pat metu mažai kaloringa žuvis. Ir nors lašiša laikoma riebia žuvimi, joje yra mažiau riebalų nei daugelyje mėsos rūšių, o šie riebalai yra visiškai kitokie. Dietologų teigimu, žmogus turėtų suvalgyti bent vieną lašišos porciją per savaitę.

Lašiša paprastai suprantama kaip lašišinių šeimos žuvys, tokios kaip lašiša, upėtakis ir kai kurios kitos.

Daugumoje receptų naudojama virta lašišos filė arba kepsniai, nors tinka ir visą žuvis arba atskiros jos dalis.

Salotos su sūdyta lašiša

Kai pas mane vyksta mergaičių vakarėliai, stengiuosi, kad užkandžiai būtų kuo mažiau kaloringi, sveikesni, įdomesni, išradingesni

Lešių salotos su lašiša

Šis tobulas lašišos salotų su lęšiais receptas yra publikuotas Nidos Degutienės knygoje Knyga „Žuvis pasaulio virtuvėse“.