Išnyko kaip dūmas… Šios lazdelės – vienos populiariausių ispaniškųjų Tapas (užkandžių) kategorijoje. Galima jas krimsti vienas, arba, kaip siūlo Silvana Franco, pasistatyti taurę vyno ir į jį padažyti lazdelę.
Puikus užkandis! Ir nereikia sukti galvos gaminant – viskas labai paprasta. Toks tinginių patiekalas. Mano lazdelės truputį perkepė, nes užsiplepėjau – originaliai jos turi būti gelsvos. Bet ne bėda ir rusvos!
Recepto autorė pateikia ir kitus pagardų variantus – sezamų sėklas galima keisti aguonomis, smulkiai tarkuotu Parmezano ar bet kokiu kitu kietuoju sūriu. Skaniausios šios lazdelės yra šviežios, todėl, jei prisikepsite daug, žiūrėkite, kad lazdelės nepagautų drėgmės – geriausia jas laikyti sandariame inde kambario temepratūroje.
- Įvertinimas: 10/10
- Sudėtingumas: Labai paprasta.
- Šaltinis: Recepto autorė – Silvana Franco. Receptą radau knygoje “Great tapas”, 22-ajame puslapyje.
Šešiasdešimčiai lazdelių reikės:
- 450 g miltų + šiek tiek stalviršiui pabarstyti
- 2 arbatinių šaukštelių druskos
- 14 g džiovintų mielių (dažniausiu atveju tai yra du pakeliai po 7 gramus)
- 4 valgomųjų šaukštų sezamų sėklų
- 4 valgomųjų šauštų extra virgin alyvuogių aliejaus (duoda gerą gerą gerą skonį) + šiek tiek tešlai aptepti
- Nepilno puodelio vandens
- Suberkite į dubenį miltus, sezamų sėklas, druską, mieles ir viską gerai išmaišykite. Padarykite centre duobutę, ir į ją, po truputį maišydami, supilkite nepilną puodelį vandens – vandens kiekį reguliuokite patys – jeigu padarysite tešlą minštesnę, Jūsų lazdelės taip pat bus minkštesnės, o jei tešla bus kieta, kietesnės bus ir Jūsų lazdelės.
- Minkykite tešlą maždaug 5 minutes, kol ji taps elastinga, o tada suformuokite didelį rutulį.
- Aptepkite tešlos rutulį alyvuogių aliejumi ir padėkite į šiltą vietą pridengtą 40-čiai minučių, arba kol tešla padvigubės.
- Kai tešla padvigubės, suformuokite maždaug 60 mažų rutulėlių. Pamiltuokite stalviršį ir formuokite ant jo ilgas lazdeles (arba sukite tarp plaštakų trindami).
- Įkaitinkite orkaitę iki 230 C ir kepkite lazdeles maždaug 15 minučių, arba kol šiek tiek pagels. Mano lazdelės, kaip matote, šiek tiek perkepė, nes užsiplepėjau. Idealiausia jų spalva yra gelsva.
- Atvėsinkite lazdeles ant grotelių, kad vėstų iš abiejų pusių, nes jeigu apačia negaruos, lazdelės sudrėks ir nebebus tokios traškios.
Skanaus!