Nebesulaukė šis receptas vasaros, bet ir gerai, nes jau seniai neteko savęs pričiupti valgančios ir negalinčios sustoti…
Taip, šių ledų skonis pranoksta dešimtbalę vertinimo sistemą. Ypač patiko tai, kad avokadų ir citrinų žievelių neturėjau galimybės sutrinti (neturiu blenderio) iki tyrelės, todėl ledai gavosi pusiau šerbetas – smagu karts nuo karto pričiupti kokį avokado gabalėlį. Ir dar – ledai tokie pavasariškai žali!
- Įvertinimas: 11/10
- Sudėtingumas: Visai nesunku, bet šiek tiek užtruksite.
- Šaltinis: Receptą radau žurnale “Jamie” 6-ajame numeryje.
Ledams reikės:
- 200 cukraus;
- Vienos paprastos citrinos sulčių bei nutarkuotos žievelės (tik geltonosios dalies);
- Vienos žaliosios citrinos sulčių bei nutarkuotos žievelės (tik žaliosios dalies);
- 2 vanilės ankščių (sėklas išimkite atskirai) arba 1 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos (manau, esencijos galima lašinti šiek tiek daugiau, jeigu labai mėgstate vanilę, – tik nepamirškite kaskart įlašinus ragauti, ar nekartu);
- 4 vidutinio dydžio avokadų;
- 500 ml 4% riebumo pieno.
GAMINIMAS:
- Paruoškite sirupą: į prikaistuvį supilkite išspaustas sultis iš citrinų, suberkite cukrų ir tarkuotas žieveles, sudėkite vanilės ankštis ir sėklas (arba vanilės esenciją). Kaitinkite sirupą tol, kol ištirps cukrus, tada nukelkite nuo ugnies, supilkyte į dubenį, kuriame maišysite ledus, ir palikite atvėsti. Kai sirupas atvės, išgriebkite iš jo vanilės ankštis ir sėklas.
- Susmulkinkite avokadus ir, jei neturite belnderio, sutrinkite iki tiek, kiek Jums atrodys pakankamai (aš trindama įpildavau sirupo, kad geriau trintųsi). Jei turite blenderį, tada viskas labai paprasta – tiesiog sutrinkite avokadus. Po to juos užpilkyte pienu bei sirupu ir viską išplakite elektrinio maišytuvo pagalba (recepte rašo, jog reikia plakti iki tol, kol gausis vientisa tyrelė). Aš viską išplakiau rankiniu būdu ir gavosi labai gerai!
- Supilkite ledų masę į plastikinį dubenį ir padėkite į labai šaltą kamerą, kad stingtų greitai. Kas pusvalandį, iki kol sušals, ledus pamaišykite.
- Kai ledai sušals, galite juos paskirstyti keletui žmonių į kelis dubenėlius ir vėl padėti į kamerą. Aš tiesiog juos sudėjau į konservų indelius, nes tinkamų indelių, deja, neturėjau… Bet dar smagiau buvo valgyti iš skardinių:)
Skanaus!