Browsing Tag

Lęšiai

6 posts

Lęšiai – tai vertingas baltymų, angliavandenių ir mikroelementų šaltinis. Lęšių patiekalai yra ne tik sveiki, bet ir originalūs bei skanūs.

Receptai su lęšiais žinomi jau tūkstančius metų, nes lęšiai yra viena seniausių žemės ūkio kultūrų. Patiekalai iš lęšių labiausiai paplitę Azijos šalyse, tačiau Lietuvoje lęšių ruošimas žinomas jau nuo senovės.

Kiek virti lęšius?

Skirtingų veislių lęšiai turi skirtingą virimo laiką. Tai svyruoja nuo 15 iki 45 minučių, priklausomai nuo veislės.

Lešių salotos su lašiša

Lešių salotos su lašiša

Šis tobulas lašišos salotų su lęšiais receptas yra publikuotas Nidos Degutienės knygoje Knyga „Žuvis pasaulio virtuvėse“. O knygą nuoširdžiai rekomenduoju įsigyti, nes ten tiek daug puikių žuviškų receptų!
Odeta
Bacalao arba menkė su lęšių salotomis

Bacalao arba menkė su lęšių salotomis

Viskas daug paprasčiau: aš tiesiog pasižadėjau parašyti receptuką su sūdyta menke. Noriu parodyti, kad tai nuostabi žuvis, tinkanti įvairiausiems žuviškiems patiekalams. Galima su ja gaminti salotas, pagrindinius patiekalus, užkandėles, maltinukus ir dar daug įvairiausių patiekalų.
Odeta