Lęšiai

Lęšiai – tai vertingas baltymų, angliavandenių ir mikroelementų šaltinis. Lęšių patiekalai yra ne tik sveiki, bet ir originalūs bei skanūs.

Receptai su lęšiais žinomi jau tūkstančius metų, nes lęšiai yra viena seniausių žemės ūkio kultūrų. Patiekalai iš lęšių labiausiai paplitę Azijos šalyse, tačiau Lietuvoje lęšių ruošimas žinomas jau nuo senovės.

Kiek virti lęšius?

Skirtingų veislių lęšiai turi skirtingą virimo laiką. Tai svyruoja nuo 15 iki 45 minučių, priklausomai nuo veislės.

Lešių salotos su lašiša

Šis tobulas lašišos salotų su lęšiais receptas yra publikuotas Nidos Degutienės knygoje Knyga „Žuvis pasaulio virtuvėse“.

Lęšių ir ryžių sriuba

Šioje sriuboje lęšiai ir ryžiai puikiai papildo vienas kitą, o pridedant paprikos, patiekalas tampa ypač aromatingas