Šis tobulas lašišos salotų su lęšiais receptas yra publikuotas Nidos Degutienės knygoje Knyga „Žuvis pasaulio virtuvėse“. O knygą nuoširdžiai rekomenduoju įsigyti, nes ten tiek daug puikių žuviškų receptų!

Tai yra tokios salotos, kurias paragavus nebegali sustoti. Išbandykite ir suprasite jų tobulai skanų paprastumą, bet absoliučiai milžinišką neprastumą. Tai labai sveikas ir sotus užkandis. Tie juodieji lęšiai priduoda nelabai kokią spalvą, bet kai paragauji supranti, kodėl turi šias lašišos salotas su lęšiais, pasigaminti.

Pabandykite ir suprasite, kad gaminsite tikrai dar ne kartą 🙂

INGREDIENTAI

  • 350 g juodųjų lęšių
  • 300g šviežios lašišos
  • 1 didelis raudonas svogūnas
  • 1 čili pipiras
  • 1/4 citrinos sulčių
  • kalendros lapeliai
  • druska
  • alyvuogių aliejus

GAMINIMAS

  1. Lęšius iš vakaro užmerkite. Prieš gaminant salotas užvirkite vandenį su lęšiais. Nukoškite per kiaurasamtį.
  2. Lašišą iš vakaro pasūdykite. Jeigu neturėsite ūpo, tai prieš gaminant salotas mažiausiai pusvalandį pasūdykite gausiame kiekyje druskos. Lašišą supjaustykite šiek tiek didesniais gabalėliais arba tokiais, kaip jūs mėgstate valgyti.
  3. Čili pipirą smulkiai sukapokite. Jeigu mėgstate aštriau, tai su visomis sėklomis, jeigu švelniau, išimkite sėklas.
  4. Svogūną su kalendromis taip pat smulkiai sukapokite.
  5. Į dubenį suberkite lęšius, svogūnus, čili, lašišą, kalendrą. Pašlakstykite citrinos sultimis, aliejumi ir išmaišykite.
  6. Palikite mažiausiai pusvalandį skoniams susigerti, o tada jau į stalą 🙂
Pastabos: jeigu įspausite česnako skiltelę, sojos padažo šios salotos įgaus rytietšką manierą ir bus dar įdomiau. Bet mane tas natūralus skonis tiesiog žavi 😉