Blynus visada smagu kepti. Juos galima su draugais gaminti netgi tada, kai šaldytuvas beveik tuščias. Pieno ir porą kiaušinių tikrai galima surasti. Netgi kai pieno nėra, juos galima daryti su vandeniu. Bananų bei šokolado įdaras iš blynelių padaro nuostabų desertą. Vasarą prie lietinių patiekti su šviežiomis uogomis, kitu metu – su šokoladiniu padažu ar klevų sirupu.

INGREDIENTAI

Tešlai:

  • 0.5 l pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 2 v.š. aliejaus arba tirpinto sviesto
  • 0,5 a.š. druskos
  • 2-3 v.š. cukraus
  • 350 g miltų

Įdarui:

  • 150 g šokolado
  • 3 bananai

Patiekimui: šviežios mėlynės arba avietės, šokoladinis padažas arba klevų sirupas

GAMINIMAS

  1. Išplakti kiaušinius, pieną bei tirpintą sviestą. Suberti druską, cukrų bei miltus, gerai išmaišyti.
  2. Į įkaitintą su aliejumi keptuvę nedideliu samteliu įpilti tešlos ir iškepti plonyčius lietinius.
  3. Ant vienos lietinio pusės sudėti 3 šokolado gabaliukus ir 3-4 banano griežinėlius.
  4. Kitą lietinio pusę uždėti ant viršaus bei pakepti keletą sekundžių, kad šokoladas apsilydytų. Įdėti lietinį į lėkštę, papuošti pvz. uoguomis bei šokoladiniu padažu.

Komentaras: šituos lietinius išsikeps netgi lietinių kepimo naujokai. Užtai skonis be galo nuostabus. Mes valgėme su vyšnių uogiene.

Taip pat rekomenduojame:
Lietiniai su konservuotu tunu