Pirmiausia šitą pyragą, tik keksiukų formoje, man iškepė dukra. Nusižiūrėjo iš Alinos Ligūrijos citrinų pyragas su avietėmis, jis man labiausiai patiko. Tas citrinų gaivumas su uogų rūgštele labai tiko popiečio arbatėlei. Pasijutau tikra britė, kai ragavau burnoje tirpstančius keksiukus su sodria britiška juoda arbata.
Todėl drąsiai, po dukros eksperimentų ėmiausi ir aš. Tik šiek tiek pakoregavau receptuką. Ką pakeičiau? Tik sumažinau cukraus ir riebalų kiekį, o visą kitą palikau kaip originaliame recepte.
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]- 150 g cukraus
- 4 kiaušiniai
- 2 citrinų žievelė
- 1 apelsino žievelė
- 1 nedidelės citrinos sultys
- 50 g sviesto
- 100 g alyvuogių aliejaus
- 220 g miltų
- 7 g kepimo miltelių
- žiupsnis druskos
- 120 g aviečių
- Cukrų su kiaušiniais išplakite iki standžios konsistencijos.
- Miltus persijokite. Išmaišykite su kepimo milteliais, druska.
- Į miltus supilkite aliejų, išmaišykite. Supilkite į kiaušinių masę ir iš lėto viską sumaišykite.
- Nutarkuokite nuo citrinų ir apelsino žievelę su smulkia tarka. Išspauskite citrinos sultis. Sumaišykite su žievelių tarkiu. Supilkite į masę ir viską gerai išmaišykite.
- Sviestą ištirpinkite ir atvėsinus supilkite į pyrago masę ir išmaišykite iki kol taps vientisa.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
- Į kepimo formą supilkite pusę pyrago masės. Sudėkite avietes. Užpilkite likusia mase.
- Kepkite 30 minučių. Patikrinkite pagaliuku. Įbeskite į pyragą, jeigu ištraukus bus sausas, reiškia pyragas yra iškepęs.
Labai skanus, kvapnus pyragas prie arbatos 🙂