Neseniai gavau dovanų nuostabią sriubų ir karštų užkandžių knygą. Žinoma, kad niežėjo rankos ką nors iš jos išbandyti. Taigi, vakarienei patiekalas buvo pasirinktas būtent iš jos. Viskas gaminama labai greitai ir paprastai!

Taigi, pasiruošiame produktus.

Makaronų su brokoliais ingredientai 6 porcijoms:

  • 450 g brokolių
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 nedidelis smulkiai sukapotas svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • 50 g Parmos kumpio
  • 200 ml pieno (aš naudojau grietinėlę kavai)
  • 450 g makaronų
  • 50 g Parmezano sūrio (ir papildomai pabarstymui)
  • Druskos ir grūstų juodųjų pipirų

Paruošimas:

1. Brokolius truputį apvirti, atvėsinti ir susmulkinti. (Tinka ir šaldyti).

2. Apkepti svogūną ir kumpį įkaitintame aliejuje, tada sudėti česnaką ir dar truputį pakepti.

3. Sudėti brokolius ir supilti pieną. Užvirinti ir ant silpnos ugnies pamaišant kaitinti 15 min., kol padažas sutirštės.

4. Tuo tarpu išvirti makaronus iki „al dente“ stadijos. Juos nukošti, paliekant truputį vandens, kurį supilti į padažą, kad gautųsi pusiau skysta konsistencija.

5. Į padažą sudėti makaronus, suberti sutarkuotą sūrį, pagardinti druska ir pipirais. Tiekti iš karto pabarsčius Parmezano sūriu.


Labai skanus patiekalas! Švelnus, lengvas, tiesiog pasaka. Kadangi neturėjau Parmezano, dėjau gerai besilydantį sūrį Picarela, todėl makaronai gavosi su sūrio „siūlais“.