Arba pasta alla Norma. Tai patiekalas iš Sicilijos, kurio skonis su kaupu atsveria ilgesnį gaminimo laiką. Tikra indulgencija savaitgalį, kuria kviečiu pasinaudoti.

2 asmenims

INGREDIENTAI

  • 1 vidutinio dydžio baklažanas
  • 2 skiltelės česnako
  • 200 g brinzos sūrio
  • 5-6 šviežio baziliko lapai (arba 2 žiupsneliai sausų bazilikų)
  • 1 400 g skardinė pomidorų be odelės (arba 8 vidutinio dydžio pomidorai be odelės)
  • 250 g trumpų makaronų (penne, rigati ar pan.)
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, pipirų

GAMINIMAS

  1. Baklažaną supjaustykite 0,5cm griežinėliais, apibarstykite druska, sudėkite į dubenį, prispauskite lėkšte ir valandai padėkite vėsiai. Ši procedūra reikalinga tam, kad iš baklažanų išsiskirtų kartokos sultys, kurias reikės nupilti.
  2. Po valandos baklažanus nusausinkite, sudėkite ant folijos,aptepkite aliejumi iš abiejų pusių ir kepkite orkaitėje, 250C temperatūroje apie 20 minučių.
  3. Atvėsinkite ir supjaustykite kiekvieną griežinėlį ketvirčiais. Sunkiausia patiekalo gamybos dalis įveikta. Kadangi procesas vyksta greitai, kitus produktus geriausia turėti jau paruoštus dėjimui į keptuvę.
  4. Į įkaitusią keptuvę įpilkite 2 šaukštus paprasto ir 0,5 šaukšto Extra Vergine alyvų aliejaus. Pastarasis suteiks patiekalui malonų prieskonį. Į įkaitusį aliejų suberkite smulkiai kapotus česnakus. Kepkite, kol česnakas pasidarys permatomas – apie 2-4 minutes. Stebėkite, kad česnakas nesudegtų, nes tai apkartins visą patiekalą.
  5. Pomidorus kartu su sultimis iš skardinės perkelkite į dubenį. Jei pomidorai nepjaustyti, kiekvieną jų susmulkinkite peiliu, šakute arba ranka. Supilkite pomidorus į apkeptus česnakus. Kepkite apie 10-15 minučių, kol masė šiek tiek sutirštės. Sudėkite susmulkintus bazilikus.
  6. Brinzos sūrį sutarkuokite smulkiai ir supilkite į keptuvę. Įdekite druskos ir pipirų. Išjunkite ir leiskite pastovėti porą minučių.
  7. Išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant įpakavimo. Nepervirkite. Nusunkite. Įmaišykite padažą.