Turinys:
Arba pasta alla Norma. Tai patiekalas iš Sicilijos, kurio skonis su kaupu atsveria ilgesnį gaminimo laiką. Tikra indulgencija savaitgalį, kuria kviečiu pasinaudoti.
2 asmenims
INGREDIENTAI
- 1 vidutinio dydžio baklažanas
- 2 skiltelės česnako
- 200 g brinzos sūrio
- 5-6 šviežio baziliko lapai (arba 2 žiupsneliai sausų bazilikų)
- 1 400 g skardinė pomidorų be odelės (arba 8 vidutinio dydžio pomidorai be odelės)
- 250 g trumpų makaronų (penne, rigati ar pan.)
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos, pipirų
GAMINIMAS
- Baklažaną supjaustykite 0,5cm griežinėliais, apibarstykite druska, sudėkite į dubenį, prispauskite lėkšte ir valandai padėkite vėsiai. Ši procedūra reikalinga tam, kad iš baklažanų išsiskirtų kartokos sultys, kurias reikės nupilti.
- Po valandos baklažanus nusausinkite, sudėkite ant folijos,aptepkite aliejumi iš abiejų pusių ir kepkite orkaitėje, 250C temperatūroje apie 20 minučių.
- Atvėsinkite ir supjaustykite kiekvieną griežinėlį ketvirčiais. Sunkiausia patiekalo gamybos dalis įveikta. Kadangi procesas vyksta greitai, kitus produktus geriausia turėti jau paruoštus dėjimui į keptuvę.
- Į įkaitusią keptuvę įpilkite 2 šaukštus paprasto ir 0,5 šaukšto Extra Vergine alyvų aliejaus. Pastarasis suteiks patiekalui malonų prieskonį. Į įkaitusį aliejų suberkite smulkiai kapotus česnakus. Kepkite, kol česnakas pasidarys permatomas – apie 2-4 minutes. Stebėkite, kad česnakas nesudegtų, nes tai apkartins visą patiekalą.
- Pomidorus kartu su sultimis iš skardinės perkelkite į dubenį. Jei pomidorai nepjaustyti, kiekvieną jų susmulkinkite peiliu, šakute arba ranka. Supilkite pomidorus į apkeptus česnakus. Kepkite apie 10-15 minučių, kol masė šiek tiek sutirštės. Sudėkite susmulkintus bazilikus.
- Brinzos sūrį sutarkuokite smulkiai ir supilkite į keptuvę. Įdekite druskos ir pipirų. Išjunkite ir leiskite pastovėti porą minučių.
- Išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant įpakavimo. Nepervirkite. Nusunkite. Įmaišykite padažą.