Turinys:
Jau senokai norėjau išmėginti šį padažą makaronams. Tad sulaukusi itališkų patiekalų savaitės ir radusi laisvą vakarą, ėmiausi darbo.
INGREDIENTAI
- pakelio makaronų (pvz., vamzdelių)
- 1/2 stiklinės tarkuoto parmezano
- 85 g fontinos sūrio, tarkuoto
- 85 g trupintos gorgonzolos
- 85 g maskarponės
- 250 g grietinės (geriau liesesnės)
- šiek tiek šviežių petražolių
- pipirų (geriau baltų)
- poros šaukštų sviesto
GAMINIMAS
- Kol verda makaronai, puode ar sunkesnėje keptuvėje išlydome sviestą ir grietinę. Maišome, kol masė tampa vientisa. Pamažu sudedame visus sūrius ir maišome maišome, kol viskas išsilydo.
- Trumpas nuokrypis į sūrius – radau tiek parmezano, tiek gorgonzolos, tiek maskarponės. Su fontina sekėsi sunkiau. Tad jei nepavyks rasti brandžios fontinos, galima rinktis ementalį, ką sėkmingai aš ir padariau.
- Sūrių masę paskaniname pipirais. Nukošiame makaronus (viriau, kaip ir rekomendavo, vamzdelius), sumaišome su padažu ir prieš patiekdami pabarstome kapotomis petražolėmis. Skanaujame su baltu vynu.
- Skanus ir subtilus padažas. Patiekalas pavyko sotus ir riebokas, tad jo pasisotinti pakanka visai nedaug. Tačiau dėl paprasto gaminimo ir galimo varijavimo komponentais, spėju, gaminsiu dar ir dar kartą.