Jau senokai norėjau išmėginti šį padažą makaronams. Tad sulaukusi itališkų patiekalų savaitės ir radusi laisvą vakarą, ėmiausi darbo.

INGREDIENTAI

  • pakelio makaronų (pvz., vamzdelių)
  • 1/2 stiklinės tarkuoto parmezano
  • 85 g fontinos sūrio, tarkuoto
  • 85 g trupintos gorgonzolos
  • 85 g maskarponės
  • 250 g grietinės (geriau liesesnės)
  • šiek tiek šviežių petražolių
  • pipirų (geriau baltų)
  • poros šaukštų sviesto

GAMINIMAS

  1. Kol verda makaronai, puode ar sunkesnėje keptuvėje išlydome sviestą ir grietinę. Maišome, kol masė tampa vientisa. Pamažu sudedame visus sūrius ir maišome maišome, kol viskas išsilydo.
  2. Trumpas nuokrypis į sūrius – radau tiek parmezano, tiek gorgonzolos, tiek maskarponės. Su fontina sekėsi sunkiau. Tad jei nepavyks rasti brandžios fontinos, galima rinktis ementalį, ką sėkmingai aš ir padariau.
  3. Sūrių masę paskaniname pipirais. Nukošiame makaronus (viriau, kaip ir rekomendavo, vamzdelius), sumaišome su padažu ir prieš patiekdami pabarstome kapotomis petražolėmis. Skanaujame su baltu vynu.
  4. Skanus ir subtilus padažas. Patiekalas pavyko sotus ir riebokas, tad jo pasisotinti pakanka visai nedaug. Tačiau dėl paprasto gaminimo ir galimo varijavimo komponentais, spėju, gaminsiu dar ir dar kartą.