Puikus ir paprastas makaronų receptas su vištiena. Recepto šaltinis: žurnalas “Darbštuolė”, Nr.2009/05.

INGREDIENTAI

  • Spagečių ar kitokių makaronų (aš naudojau lakštinius)
  • Morka
  • Maltos vištienos
  • Nedidelis svogūnas
  • 6 pievagrybiai
  • Grietinės (aš pyliau grietinėlės)
  • Pomidorų padažas
  • Sojų padažo
  • Šaukštas aliejaus
  • Maltų baltųjų pipirų
  • Česnakinės druskos (aš dėjau vieną česnako skiltelę)

GAMINIMAS

  1. Makaronus išvirkite pagal pakuotės nurodymus pasūdytame vandenyje. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu, kad nesuliptų.
  2. Morką smulkiai sutarkuokite, mažais gabalėliais supjaustytkite pievagrybius ir svogūną, viską suberkite į keptuvę. Aš pridėjau čia ir supjaustytą česnako skiltelę.
  3. Dedame malta vištieną ir viską kepame apie 20 minučių, pamaišydami ant nekaitrios ugnies.
  4. Maždaug po 15 minučių suberkite prieskonius, dėkite pora šaukštų grietinės ir pomidorų padažo, šaukštelį sojų padažo, viską išmaišykite ir palikite dar porą minučių pakepti.
  5. Į lekštę ratu dėkite pašildytus (jei reikia) makaronus, į vidurį sukrėskite padažą.

Buvo tikrai gardu. Skanaus!