Tai vienas iš nuostabiausių vaikystės prisiminimų, kai mama prikepdavo kalną varškėtukų, o mes juos plukdydavome gausiame grietinės vandenyne 🙂 Nesuprantu, kaip mama nesibardavo… tiesa, poto lėkštes išlaižydavome, bet vis tiek aš dukrai neleidžiu (nors gal ir leisčiau, bet tiesiog ji taip net nepradėjo jų plukdyti).

Kepti naminiai varškėtukai su daug grietinės ir cukraus… ne uogienės… būtent cukraus. Laaaabai greitai pagaminami, iškepami ir gausiai valgomi.

Varškėtukams reikės:

INGREDIENTAI

  • 500 g varškės
  • 2 kiaušinių
  • 3 didelių, su kaupu šaukštų miltų
  • Aliejaus kepimui
  • Druskos, cukraus

GAMINIMAS

  1. Varškę sutrinu šakute, įmušu kiaušinius, suberiu druską, cukrų ir gerai ištrinu dubenyje.
  2. Miltus supilu ir sumaišau rankomis su likusiu turiniu.
  3. Keptuvę švelniai įkaitinu su aliejumi. DĖMESIO, KEPTI TIK ŽEMOJE TEMPERATŪROJE!!!!!
  4. Drėgnomis rankomis formuoju varškėtukus ir kepu pastoviai vartydama, nes jie žiauriai greitai svyla 🙂