Vakar ir šiandien tokius neblogus mokymus apturėjau apie visokius ten marketingus, brendingus ir t.t. Kalbėjom ir apie Guerrilla Marketing. Ir supratau, kad kai kuriuos metodus, minėtus ten, jau naudoju arba darbe, arba bloge. Ir net nemastydama, kad tai būtent ir yra Guerrilla 🙂 Kaip supratu belieka tik man sukurti video, kuriame būtų trys dalykai: sex, violance, romantic ir visa tai vyktų virtuvėje – blogas lūžtų nuo lankytojų.

Bet grįžtam atgal prie puodų, naudosim kitus metodus – gaminsim skanų maistą.

Kaip tik šaldytuve turėjau marcipanų masės, iškarto pradėjau planuoti vizitą į parduotuvę ir virtuvę…

Marcipanų kekso ingredientai:

šaukštai visi su nedideliu kaupu

  • 4 šaukštų miltų
  • pusė šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 5 dideli kiaušiniai (arba 6 vidutiniai)
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 200 g marcipanų masės (kambario temperatūros)
  • 10 šaukštų cukraus
  • 225 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 2 didelių citrinų žievelė nutarkuota
  • 1 didelio apelsino žievelė nutarkuota
  • 1 šaukštas aguonų

Aptepimui:

  • 3 šaukštai citrinos sulčių
  • 3 šaukštai apelsinų sulčių
  • 6 šaukštai cukraus

Paruošimas:

  1. Orkaitę įkaitinam iki 175 C. Pasiruošiam pailgą kepimo formą: patepam sieneles su aliejumi, įklojam kepimo popierių.
  2. Nedideliame dubenėlyje sumaišom miltus su kepimo milteliais ir druska. Kitam inde kiaušinius lengvai išplakam su vaniliniu cukrumi.
  3. Marcipanų masę sutrupinam į nedidelius gabaliukus ir kartus su cukrumi gerai išmaišom su mikseriu. Maišom kokias geras 10 minučių, mažu greičiu, kol pasidarys tokie trupinukai nedideli. Aš karts nuo karto dar ir su pirštais paminkiau, kad greičiau viskas susimaišytų.
  4. Sviestą supjaustom į 16 dalių. Dedam po vieną gabaliuką į marcipanų masę ir su mikseriu plakam, kol sviestas išnyksta. Metam kitą gabaliuką ir vėl laukiam kol išnyks. Taip sudedam visą sviestą. Maišom dar kokias keturias minutes.
  5. Plona srovele supilam kiaušinius, visą laiką mikseriu maišydami vidutiniu greičiu.
  6. Sudedam žieveles sutarkuotas ir dar plakam 30 sekundžių. Suberiam išsijotus miltus ir aguonas, gerai išmaišom.
  7. Suverčiam tešlą į kepimo formą ir kepam 50 minučių.
  8. Traukiam pyragą lauk, iškeliam iš formos su visu popieriumi. Kol pyragas šiek tiek atauš (5 minutes), pasidarome aptepimą. Tiesiog sumaišom sultis su cukrumi. Jei cukrus visiškai neištirpsta – nieko tokio, viskas gerai. Aptepam gerai visą keksą, neužmirštam ir šonų. Turim sunaudoti viską, net jei ir atrodo, kad per daug – susigers.
  9. Palaukiam kol visai atauš ir puolam su peiliu.

Dieviškai skanu su puodeliu arbatos… Toks drėgnas, su vos juntama rūgštele, idealus keksas…