Krevetės, marinuotos citrinos bei čili marinate, ir iškeptos ant griliaus.
Patarimai:
Krevetes galite kepti tiek ant grilinės keptuvės, tiek lauke ant griliaus. Svarbiausiai krevečių neperkepti, kitaip jos taps nemaloniai kietos, tartum guminės. Priklausomai nuo krevečių dydžio ir keptuvės temperatūros, kepimo laikas turėtų būti apie 30-60 sekundžių ant kiekvienos pusės.
Krevetes galite patiekti su skrudinta balta duona, patrinta česnaku.
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text] Marinatui:- 2 žaliųjų citrinų sulčių
- 3 šaukštų alyvų aliejaus
- 1 susmulkintos česnako skiltelės
- 1 susmulkinto raudono čili pipiro
- druskos, pipirų
- 600g krevečių
- Jei krevetės neparuoštos, jas išdarinėkite. Nusukite galvą; nykščiu krevetės papilvėje užkabinkite kiautą ir nulupkite. Sekančio žingsnio daryti nebūtina: peiliu padarykite 3-4mm gylio įpjovimą, einantį išilgai krevetės nugarėlės. Atsargiai ištraukite per nugarą einančią žarnelę.
- Sudėkite krevetes į dubenį, sumaišykite visus marinato produktus ir užpilkite ant krevečių. Padėkite krevetes 30 min. į šaldytuvą.
- Gerai įkaitinkite grilinę keptuvę. Kepkite krevetes apie 30-60 sekundžių ant kiekvienos pusės ir patiekite iš karto.
Skanaus!