Meksikoje juos vadina iš tortilijų pagamintomis quessadilla’omis. Nepaisant sudėtingo pavadinimo, jos paruošiamos greitai ir lengvai bei gerai pripildo skrandį! Naudojant įvairių rūšių kreminius sūrius, gausis įvairių skonių užkandžiai.
Sūris – tai esminė kesadilijų įdaro sudedamoji dalis. O geriausias sūris yra tas, kuris gerai tirpsta. Pagrindinis skirtumas nuo panašių patiekalų – buritų ar enchiladų – yra tas, kad kesadilijų tortilija perlenkta per pusę, o nevyniojama.
Žinoma galima Quesadilla paruošti ir su kitais įmanomais priedais.
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]- 4 tortilijos (pvz. Santa Maria)
- 6 ploni kumpio griežinėliai
- Pusė raudonos paprikos
- 50 g tarkuoto sūrio
- 2 su kaupu v.š. kreminio sūrio su priedais (pvz. pomidorų su bazilikais, raugintų agurkų su krapais ir pan.)
- Supjaustyti papriką kubeliais, kumpį juostelėmis, su kreminiu bei tarkuotu sūriu.
- Pusę mišinio užtepti ant dviejų tortilijų, ant abiejų viršaus uždėti po likusią tortiliją.
- Apkepti jas iš abiejų pusių aliejuje apie porą minučių.
- Truputį atvėsinti ir supjaustyti ketvirčiais.
Komentaras: Sužavėjo! Tinka ir svečius pamaitinti, ir šiaip kai norisi ko nors greito ir skanaus. Nuo stalo dingo greitai 🙂