Meksikoje juos vadina iš tortilijų pagamintomis quessadilla’omis. Nepaisant sudėtingo pavadinimo, jos paruošiamos greitai ir lengvai bei gerai pripildo skrandį! Naudojant įvairių rūšių kreminius sūrius, gausis įvairių skonių užkandžiai.

Sūris – tai esminė kesadilijų įdaro sudedamoji dalis. O geriausias sūris yra tas, kuris gerai tirpsta. Pagrindinis skirtumas nuo panašių patiekalų – buritų ar enchiladų – yra tas, kad kesadilijų tortilija perlenkta per pusę, o nevyniojama.

Žinoma galima Quesa­dilla paruošti ir su kitais įma­no­mais prie­dais.

INGREDIENTAI

  • 4 tortilijos (pvz. Santa Maria)
  • 6 ploni kumpio griežinėliai
  • Pusė raudonos paprikos
  • 50 g tarkuoto sūrio
  • 2 su kaupu v.š. kreminio sūrio su priedais (pvz. pomidorų su bazilikais, raugintų agurkų su krapais ir pan.)

GAMINIMAS

  1. Supjaustyti papriką kubeliais, kumpį juostelėmis, su kreminiu bei tarkuotu sūriu.
  2. Pusę mišinio užtepti ant dviejų tortilijų, ant abiejų viršaus uždėti po likusią tortiliją.
  3. Apkepti jas iš abiejų pusių aliejuje apie porą minučių.
  4. Truputį atvėsinti ir supjaustyti ketvirčiais.

Komentaras: Sužavėjo! Tinka ir svečius pamaitinti, ir šiaip kai norisi ko nors greito ir skanaus. Nuo stalo dingo greitai 🙂

Taip pat rekomenduojame:
Tortiljos su žolelėm