Tai dar vienas patiekalas iš Jamie “Ministry of Food” mėsos ir žuvies patiekalų skyriaus.

Vieną balą atimu todėl, kad šiaip jau nemėgstu kario. Daug kartų bandžiau prie jo pratintis, bet vis kažkaip ne. O šį kartą buvo tikrai gerai! Būtų netgi puikiai, jei ne tas instinktyvus priešinimasis… Ne man karis, ne man. Bet tai nereiškia, kad aš jo niekad nebevalgysiu.

  • Įvertinimas: 9/10
  • Sudėtingumas: Paprasčiau nei paprasta.
  • Šaltinis: Jamie Oliver knyga “Ministry of Food”, 258-as puslapis.

INGREDIENTAI

Sočiai vakarienei dviems reikės:

  • 200 – 300 g ilgagrūdžių ryžių
  • 3 valgomųjų šaukštų kario miltelių (mild curry powder)
  • Jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
  • 2 menkės filė su odele, bet be kaulų (maždaug po 200 g kiekvienos)
  • Keleto šviežios kalendros šakelių
  • Gabalėlio sviesto
  • Alyvuogių aliejaus
  • Keleto valgomųjų šaukštų natūralaus jogurto
  • 1 Citrinos

GAMINIMAS

  1. Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius taip, kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Kol ryžiai verda, paruoškite žuvį: įtrinkite ją druska ir juodaisiais pipirais, o tada lėkštėje paskleiskite kario miltelius ir gerai apvoliokite žuvį iš abiejų pusių – turi gautis gražūs marškinėliai.
  3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą ir pakepkite žuvį iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  4. Patiekite žuvį: kiekvienoje lėkštėje sukraukite ryžių kalną, ant jo uždėkite žuvį, ant žuvies – po vieną ar du šaukštus natūralaus jogurto. Viską apiberkite nuskabytais kalendros lapeliais, kiekvienos porcijos šone padėkite po citrinos skiltelę ir tuojau pat patiekite.
  5. J. Oliveris sako, kad šis patiekalas privers jus šyptelėti – išties, lengva, netikėta, skanu.

Skanių vakarienių!