Tai ispaniškas patiekalas, kur bacalao, arba kitaip vadinama sūdyta menkė, valgoma visur ir visaip. Svarbiausia nepamiršti jos nusipirkti 🙂 Tada panardinti į kuo gausesnį kiekį vandens 48-ioms valandoms. Nepamirštant nuolant keisti vandenį, kad išsiplautų gausus druskos kiekis.
INGREDIENTAI:
- 3 gabalėliai po 120 g sūdytos menkės (Bacalao);
- 300 g jaunų šparagų;
- 1/2 geltonosios paprikos;
- 1 nedidelis svogūnas;
- 6-8 slyviniai arba vyšniniai pomidoriukai;
- 200 g sausų juodųjų lęšių;
- 1/2 citrinos;
- ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- druska.
GAMINIMAS:
- Prieš 2 dienas užmerkite sūdytą mekę į gausų kiekį vandens. Pastatykite šaltai, kartas nuo karto keisdami vandenį. Mirkykite mažiausiai 48val., bet galite ir šiek tiek ilgiau, svarbu nuolat keisti vandenį.
- Iš vakaro užpilkite vandeniu juoduosius lęšius. Jeigu gaminsite patiekalą vakare, tai lęšius galite užmerkti ir ryte.
- Šparagus sudėkite į verdantį vandenį. Po 1 minutės išgriebkite ir skubiai perliekite lediniu vandeniu.
- Svogūną ir papriką smulkiai sukapokite. Apkepkite keptuvėje, kol švelniai pagels.
- Į puodą su vandeniu sudėkite žuvį. Užvirkite. Virkite 2-3 minutes. Nukelkite nuo ugnies ir uždengę dangčiu, palikte vandenyje dar 5 minutes.
- Tuo pačiu metu, kitame puode, užvirkite vandenį su žiupsneliu druskos. Suberkite lęšius. Virkite 5 minutes. Po to suberkite į kiaurasamtį ir perliekite šaltu vandeniu.
- Į keptuvę, kur kepė svogūnai su paprikomis sudėkite pomidoriukų puseles ir apkepkite kelias minutes, kol šie pradės minkštėti, bet neištiš.
- Sumaišykite: lęšius, paprikas su svogūnais, pomidoriukais ir šparagais. Išspauskite citrinos sultis, pašlakstykite aliejumi. Viską sudėkite į lėkštes. Ant salotų uždėkite žuvį ir būtinai pašlakstykite aliejumi.
Taip pat rekomenduoju pasigaminti: Portugališkas avinžirnių ir menkės salotas