Kai man pasako žodį keksiukai aš visada išsivaizduoju tokį labai saldų, purų ir būtinai su plaktos grietinėlės kepurėle smailėjančiu galiuku ir pabarstytus įvairių spalvų pabarstukais. Bet aš tokių keksiukų jau senokai nesu ragavusi ir dėl kelių paprasčiausių priežaščių: nemėgstu pyragų, tortų ir jokių saldumynų, o antra, kad poto visą dieną turi jiems atidirbinėti. T.y. kad tai kalorijų bomba ir tą dieną arba nieko nevalgai daugiau arba eini į sporto salę prakaituoti. Žinoma, aš galiu ir vieną ir antrą padaryti, kadangi esu pakankamai tingi, tai renkuosi geriau jų visai nevalgyti, nei po to prigalvoti įvairiausių pateisinamųjų priežaščių kaip nepasportuoti ar tą dieną daugiau nedėti į burną nieko ar tik salotų lapus. Todėl keksiukų poreikį bandau patenkinti kitomis formomis. Kaip ir šį kartą mėsos keksiukai: sveikiau.
Mėsos keksiukai gan dažnai pasipuikuoja mano virtuvėje. Esu keksiukus gaminusi su vištiena, fantastiškas pasirinkimas ir nereali sėkmė ant vakarienės stalo garantuota. Žuviniai keksiukai taip pat gavo šeimynos ir draugų palaiminimą ir kartojama periodiškai, kai namuose netikėtai atsiranda kaulėta žuvis arba atsibosta kepsniai. O kai iškepiau mini daržovinius kugelius keksiukų formoje, visi žavėjosi iš netikėtumo. Tuo, kad nereikėjo persivalgyti, kad buvo įdomu ir visai neįprastai išsilaikęs skonis. Tad eilinis, o kartu ir neeilinis mėsos keksiukų : sveikiau , bandymas labai pavyko.
Šį kartą gaminau jautienos mėsos keksiukus. Nors spalviškumas šiek tiek nukentėjo, nes garindamasi mėsa įgauna pilkesnį atspalvį, bet skonio, spalva visiškai nepaveikė ir patiekalas gavosi ir sultingas, ir neapsunkinantis, ir nereikalaujantis papildomai padažų.
INGREDIENTAI:
- 600g jautienos faršo;
- 1 kiaušinis;
- 1 svogūnas;
- 1 čili pipiras;
- 1 morka;
- 1/8 nedidelio kopūsto;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 arb.š. pomidorų pastos;
- raudonėlis;
- druska;
- juodi pipirai.
GAMINIMAS:
- Morką ir kopūstą sutarkuokite.
- Svogūną, čili ir česnaką smulkiai sukapokite.
- Jautienos faršą dubenyje išminkykite kartu su visomis daržovėmis, kiaušiniu, pomidorų pasta, druska, pipirais ir raudonėliu. Palikite 20 minučių susigerti skoniams.
- Servetėlę sudrėkinkite aliejumi ir ištepkite keksiukų formeles. Sudėkite jautienos faršą į keksiukų duobutes apie 80% tūrio.
- Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių.
Pastabos: kuo ilgiau kepsite jautienos keksiukus, tuo sausesnė mėsa bus. Aš kepiau 20 minučiu.