Kai pas Sonatiną užmačiau šiuos baltyminius keksiukus, iškart įrašiau į savo kepinių sąrašą. Įrašiau ne dėl to, kad labai mėgčiau keksiukus, o dėl to, kad tai dar vienas iš būdų kaip sunaudoti nuo kitų kepinių likusius kiaušinių baltymus.

Šią savaitę kaip tik kepiau kelis “Napoleono” tortus ir turėjau nemažą kiekį baltymų. O dar ir vyras paprašė iškepti ką nors saldaus, ką galėtų nusinešti einant pas draugą į gimtadienį. Taigi, raitojausi rankoves ir kibau į darbą tikėdamasi gauti paprastą, bet ne prastą rezultatą.

Pats receptas kėlė nemenką nerimą, nes nei kepimo miltelių, nei sodos dėti nereikėjo, o ir baltymų plakti iki standžių putų taip pat nereikėjo. Na, bet stiklainiukas baltymų prašyte prašėsi sunaudojami, taigi…

INGREDIENTAI

14 vnt normalaus dydžio keksiukams reikės:

  • 6 kiaušinio baltymų
  • 240 g cukraus pudros
  • 96 g miltų
  • 120 g maltų migdolų
  • žiupsnelio druskos
  • 240 g sviesto (jokiu būdu nekeiskite į margariną)
  • migdolų plokštelių

GAMINIMAS

  1. Sviestą ištirpiname ir atvėsiname.
  2. Miltus, maltus migdolus, druską, cukraus pudrą sumaišome dubenyje.
  3. Pilame atvėsintą sviestą ir kiaušinių baltymus. Aš baltymus truputėlį paplakiau šluotele. Viską gerai išmaišome. Štai ir visa tešla!!! Juokų darbas, ar ne? Tešla gaunasi skysta.
  4. Pilame tešlos į keksiukų formeles, apibarstome migdolų plokštelėmis ir kepame 180-190 laipsnių orkaitėje kol gražiai pagelsta.
  5. Neįtikėtina, bet keksiukai gražiai iškyla be jokių kildinančių medžiagų.

P.S. nepaisant to, kad keksiukai puikiai pavyko. Mano vyrui visai patiko. Atvėsę keksiukai buvo truputėlį skanesni.