Kai pas Sonatiną užmačiau šiuos baltyminius keksiukus, iškart įrašiau į savo kepinių sąrašą. Įrašiau ne dėl to, kad labai mėgčiau keksiukus, o dėl to, kad tai dar vienas iš būdų kaip sunaudoti nuo kitų kepinių likusius kiaušinių baltymus.
Šią savaitę kaip tik kepiau kelis “Napoleono” tortus ir turėjau nemažą kiekį baltymų. O dar ir vyras paprašė iškepti ką nors saldaus, ką galėtų nusinešti einant pas draugą į gimtadienį. Taigi, raitojausi rankoves ir kibau į darbą tikėdamasi gauti paprastą, bet ne prastą rezultatą.
Pats receptas kėlė nemenką nerimą, nes nei kepimo miltelių, nei sodos dėti nereikėjo, o ir baltymų plakti iki standžių putų taip pat nereikėjo. Na, bet stiklainiukas baltymų prašyte prašėsi sunaudojami, taigi…
INGREDIENTAI
14 vnt normalaus dydžio keksiukams reikės:
- 6 kiaušinio baltymų
- 240 g cukraus pudros
- 96 g miltų
- 120 g maltų migdolų
- žiupsnelio druskos
- 240 g sviesto (jokiu būdu nekeiskite į margariną)
- migdolų plokštelių
GAMINIMAS
- Sviestą ištirpiname ir atvėsiname.
- Miltus, maltus migdolus, druską, cukraus pudrą sumaišome dubenyje.
- Pilame atvėsintą sviestą ir kiaušinių baltymus. Aš baltymus truputėlį paplakiau šluotele. Viską gerai išmaišome. Štai ir visa tešla!!! Juokų darbas, ar ne? Tešla gaunasi skysta.
- Pilame tešlos į keksiukų formeles, apibarstome migdolų plokštelėmis ir kepame 180-190 laipsnių orkaitėje kol gražiai pagelsta.
- Neįtikėtina, bet keksiukai gražiai iškyla be jokių kildinančių medžiagų.
P.S. nepaisant to, kad keksiukai puikiai pavyko. Mano vyrui visai patiko. Atvėsę keksiukai buvo truputėlį skanesni.