Rytoj ryte laukia dar vienas pusmaratonis. Manau, kad jau pakankamai atsigavau po Dubajaus maratono prieš tris savaites, o praėjusią savaitę Wadi Bih kalvos buvo gera treniruotė.

O šiandien kepsime migdolinius sausainius su apelsinais.

25 sausainiams prireiks:

INGREDIENTAI

  • 1 1/3 puodelio migdolų miltų
  • 2 šaukštai kokoso miltų
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
  • 1 kiaušinis
  • 100 g rudojo cukraus
  • 1/4 puodelio kokosų aliejaus
  • 2 šaukštai apelsino žievelės

GLAJUI

  • 2 a.š. apelsinų sulčių
  • 1/4 puodelio cukraus pudros

GAMINIMAS

  1. Dubenyje sumaišykite migdolų miltus, kokosų miltus ir kepimo soda. Atidėkite.
  2. Kitame dubenyje išplakike kiaušinį ir cukrų iki kreminės masės. Įmaišykite kokosų aliejų ir apelsino žievelę.
  3. Sumaišykite šlapius ir sausus ingredientus, kol gerai susimaišys. Tešlą sandariai suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve bent valandą.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  5. Suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir padėkite juos 5cm atstumu vienas nuo kito ant paruoštos kepimo skardos. Kepkite 8-10 minučių arba tol, kol sausainiai taps auksinės spalvos. Leiskite visiškai atvėsti ant grotelių.

Glajus

  1. Sumaišykite cukraus pudrą ir apelsinų sultys.
  2. Apšlakstykite atvėsusius sausainius.

Prieš patiekdami leiskite glajui sustingti.

Skanaus!!!