Rytoj ryte laukia dar vienas pusmaratonis. Manau, kad jau pakankamai atsigavau po Dubajaus maratono prieš tris savaites, o praėjusią savaitę Wadi Bih kalvos buvo gera treniruotė.
O šiandien kepsime migdolinius sausainius su apelsinais.
25 sausainiams prireiks:
- 1 1/3 puodelio migdolų miltų
- 2 šaukštai kokoso miltų
- 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
- 1 kiaušinis
- 100 g rudojo cukraus
- 1/4 puodelio kokosų aliejaus
- 2 šaukštai apelsino žievelės
- 2 a.š. apelsinų sulčių
- 1/4 puodelio cukraus pudros
- Dubenyje sumaišykite migdolų miltus, kokosų miltus ir kepimo soda. Atidėkite.
- Kitame dubenyje išplakike kiaušinį ir cukrų iki kreminės masės. Įmaišykite kokosų aliejų ir apelsino žievelę.
- Sumaišykite šlapius ir sausus ingredientus, kol gerai susimaišys. Tešlą sandariai suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve bent valandą.
- Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir padėkite juos 5cm atstumu vienas nuo kito ant paruoštos kepimo skardos. Kepkite 8-10 minučių arba tol, kol sausainiai taps auksinės spalvos. Leiskite visiškai atvėsti ant grotelių.
Glajus
- Sumaišykite cukraus pudrą ir apelsinų sultys.
- Apšlakstykite atvėsusius sausainius.
Prieš patiekdami leiskite glajui sustingti.
Skanaus!!!