Migdoliniai sausainiai su medumi ir tahini

Karolina
Migdoliniai sausainiai su medumi ir tahini

Šie sausainiai puikiai tiks tiems, kurie sportuoja: pagaminti iš maltų migdolų ir maltų sezamo sėklų bei pasaldinti medumi. Puikus užkandis, kuris nėra per saldus. Tikiuosi jums patiks.

Išeiga 25-30 sausainiai

INGREDIENTAI

  • 1 1/2 puodelio migdolų miltų
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
  • 1/4 arbatinio šaukštelio jūros druskos
  • 1/3 stiklinės medaus
  • 1/3 puodelio tahini (sezamo pasta)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1/2 puodelio sezamo sėklų

GAMINIMAS

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Mažame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, druską ir soda.
  3. Dideliame dubenyje sumaišykite medų, tahini ir vanilės ekstraktą, kol gerai išsimaišys.
  4. Įpilkite migdolų miltų mišinį į medaus tahini mišinį ir maišykite, kol gerai susimaišys. Tešla turi būti pakankamai vientisa, kad padarytume rutuliukus. Jei tešla per skysta, įpilkite dar šiek tiek migdolų miltų.
  5. Suformuokite vyšnios dydžio rutuliukus. Apvoliokite sezamo sėklose, išlyginkite iki 6mm storio ir padėkite ant paruoštos kepimo skardos. Tarp sausainių palikite tarpą. Kartokite, kol išnaudosite visą tešlą.
  6. Kepkite apie 10 minučių arba kol sausainiai taps auksinės spalvos.

Kad sausainiai būtų ypač traškūs, apverskite juos aukštyn kojomis ir palikite šiltoje orkaitėje dar kelioms minutėms.

Total
0
Shares
Related Posts