Turinys:
Šie sausainiai puikiai tiks tiems, kurie sportuoja: pagaminti iš maltų migdolų ir maltų sezamo sėklų bei pasaldinti medumi. Puikus užkandis, kuris nėra per saldus. Tikiuosi jums patiks.
Išeiga 25-30 sausainiai
INGREDIENTAI
- 1 1/2 puodelio migdolų miltų
- 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
- 1/4 arbatinio šaukštelio jūros druskos
- 1/3 stiklinės medaus
- 1/3 puodelio tahini (sezamo pasta)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1/2 puodelio sezamo sėklų
GAMINIMAS
- Įkaitinkite orkaitę iki 175C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Mažame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, druską ir soda.
- Dideliame dubenyje sumaišykite medų, tahini ir vanilės ekstraktą, kol gerai išsimaišys.
- Įpilkite migdolų miltų mišinį į medaus tahini mišinį ir maišykite, kol gerai susimaišys. Tešla turi būti pakankamai vientisa, kad padarytume rutuliukus. Jei tešla per skysta, įpilkite dar šiek tiek migdolų miltų.
- Suformuokite vyšnios dydžio rutuliukus. Apvoliokite sezamo sėklose, išlyginkite iki 6mm storio ir padėkite ant paruoštos kepimo skardos. Tarp sausainių palikite tarpą. Kartokite, kol išnaudosite visą tešlą.
- Kepkite apie 10 minučių arba kol sausainiai taps auksinės spalvos.
Kad sausainiai būtų ypač traškūs, apverskite juos aukštyn kojomis ir palikite šiltoje orkaitėje dar kelioms minutėms.