Turinys:
Valgiau, valgiau, valgiau ir dar valgiau ir niekaip negalėjau sustoti valgiusi šiuos morkų sausainius – meduolius. Jau keli metai iš eilės vis eksperimentuodavau skirtingais receptais ir kepdavau “minkštus” (bent jau taip rašydavo recepte) meduolius, kurie rezultate gaudavosi tie patys tradiciniai kieti meduoliai. Šį kartą recepto nebuvo – tiesiog nuojauta pakuždėjo ką ir kaip dėti, o rezultatas fantastiškas – pagaliau, pagaliau turiu savo išsvajotuosius minkštus morkų meduolius!!!
INGREDIENTAI
Kelioms meduolių skardoms reikės:
- 200 g kepinių margarino
- 100 g cukraus
- 100 g medaus
- 1 citrinos
- 2 nedidelių morkų
- 1 kiaušinio trynio
- 1 kiaušinio
- Meduolių prieskonių
- 600-700 g miltų
- 2 a.š. kepimo miltelių
- Cinamono ir cukraus mišinio apvoliojimui
GAMINIMAS

- Margariną, cukrų, medų gerai išmaišyti iki purumo.
- Nutarkuoti citrinos žievelę.
- Mušti kiaušinį ir 1 kiaušinio trynį ir vėl gerai išmaišyti/išplakti.
- Morkas smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti su sviesto mase.
- Dėti meduolių prieskonius ir vėl gerai permaišyti.
- Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į tešlą.
- Kai bus sunku maišyti, pradėti minkyti tešlą. Jeigu truks, pridėti daugiau miltų. Tešla turi gautis rieboka, bet nebelimpanti prie rankų.
- Imti po gabalėlį tešlos, suformuoti rutuliuką (stalo teniso kamuoliuko dydžio), apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje ir dėti į skardą.
- Rutuliuką paspausti puodeliu ar stikline, kad šiek tiek susiplotų.
- Meduolius kepti 190 laipsnių orkaitėje kol gražiai pagelsta.
- Iškeptus meduolius atvėsinti ir dekoruoti pagal pageidavimus.
Skanaus!
P.S. puošiau citrinos sulčių ir cukraus pudros glajumi – ta rūgštelė čia beprotiškai tiko.