Valgiau, valgiau, valgiau ir dar valgiau ir niekaip negalėjau sustoti valgiusi šiuos morkų sausainius – meduolius. Jau keli metai iš eilės vis eksperimentuodavau skirtingais receptais ir kepdavau “minkštus” (bent jau taip rašydavo recepte) meduolius, kurie rezultate gaudavosi tie patys tradiciniai kieti meduoliai. Šį kartą recepto nebuvo – tiesiog nuojauta pakuždėjo ką ir kaip dėti, o rezultatas fantastiškas – pagaliau, pagaliau turiu savo išsvajotuosius minkštus morkų meduolius!!!

INGREDIENTAI

Kelioms meduolių skardoms reikės:

  • 200 g kepinių margarino
  • 100 g cukraus
  • 100 g medaus
  • 1 citrinos
  • 2 nedidelių morkų
  • 1 kiaušinio trynio
  • 1 kiaušinio
  • Meduolių prieskonių
  • 600-700 g miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • Cinamono ir cukraus mišinio apvoliojimui

GAMINIMAS

Morkų meduoliai
Morkų meduoliai
  • Margariną, cukrų, medų gerai išmaišyti iki purumo.
  • Nutarkuoti citrinos žievelę.
  • Mušti kiaušinį ir 1 kiaušinio trynį ir vėl gerai išmaišyti/išplakti.
  • Morkas smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti su sviesto mase.
  • Dėti meduolių prieskonius ir vėl gerai permaišyti.
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į tešlą.
  • Kai bus sunku maišyti, pradėti minkyti tešlą. Jeigu truks, pridėti daugiau miltų. Tešla turi gautis rieboka, bet nebelimpanti prie rankų.
  • Imti po gabalėlį tešlos, suformuoti rutuliuką (stalo teniso kamuoliuko dydžio), apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje ir dėti į skardą.
  • Rutuliuką paspausti puodeliu ar stikline, kad šiek tiek susiplotų.
  • Meduolius kepti 190 laipsnių orkaitėje kol gražiai pagelsta.
  • Iškeptus meduolius atvėsinti ir dekoruoti pagal pageidavimus.

Skanaus!

P.S. puošiau citrinos sulčių ir cukraus pudros glajumi – ta rūgštelė čia beprotiškai tiko.