Moliūginiai blynai

Karolina
Moliūginiai blynai

Na ką, pagaliau jau ir užgavėnės, kai visi kepa storus, riebius blynus, vaikai ruošia kaukes ir lėks pas kaimynus dar blynų ( ar gal visgi saldainių) prašyti, o mažuose miesteliuose ir jų kultūros namuose esu tikra, kad ir Morę degins ir tą žiemą varys. O žiema kaip supratau Lietuvoje tai tikra su daug sniego ir šalta. Tik va Turkijoje nėra čia ką varyti, to sniego nors ir buvo du kartus, bet labai trumpai, gal tik lietų ir tamsius debesis būtų neblogai išvaikyti, bet kai pagalvoju, kad grečiausiai visą vasarą čia nelis, tai tebunie, nes juk reikia augalams atsigerti kaip reikiant. Taigi ir mano blynai tokie prie liesesnių, be sviesto ir be grietinių (lyg aš jos turėčiau namie!). Bet labai gardūs, lyg valgytum kokius minkštučius moliūginius sausainius, o ne blynus.  Taigi smagaus šventimo visiems ir prašau gerai žiemą iš varykit, kad birželį atvažiavusi nieko nerasčiau (žieminių batų jau daug metų neperku).

Moliūgų blynai 4 asmenims

INGREDIENTAI

  • 1 st moliūgų purė (250ml)
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1 1/2 st miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 3 v.š. cukraus
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. cinamono
  • 1/2 st pieno
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
Moliūgų blynai
Moliūgų blynai

GAMINIMAS

  1. Dubenyje sumaišykite moliūgų purė su kiaušiniu ir aliejumi.
  2. Sudėkite miltus, kartu su cukrumi, kepimo milteliais ir cinamonu.
  3. Gerai išmaišykite ir po truputį supilkite pieną, kad gautusi tiršta bet vientisa tešla.
  4. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir su šaukštu dėkite tešlą į keptuvę.
  5. Apkepkite iš abiejų pusių kol gražiai apskrus, apie 4-5 min. priklausomai nuo dydžio. Nedarykite labai storų, nes vidus gali nespėti iškepti.

Pateikite kartu su grietine ar medumi. Skanaus!

Total
0
Shares
Related Posts