Šį savaitgalį paskelbiau nuosprendį savo moliūgėliams, kurie man ilgą laiką tarnavo kaip fono dekoracijos.
Išviriau puodą tirštos lęšių ir morkų sriubos ir tada nusprendžiau išsikepti skanučius, minkštučius, sveikuoliškus keksiukus su daaaaug aviečių.
Receptas buvo nužiūrėtas vienoje TV laidoje, kurioje ne itin sveikus laidos herojų patiekalus, virtuvės šefė keitė sveikesniais, mažiau riebalų ir kalorijų turinčiais.
Na, bet ne riebaluose buvo esmė, man labai patiko pats receptas. Tik gaila jokių proporcijų niekas nesakė, todėl šitoj vietoj teko improvizuot pačiai. O ir laidoje gaminti keksiukai buvo su cukinija, bet mane išgelbėjo moliūgėliai.
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]24 vnt keksiukams reikės:
- 4 L dydžio kiaušinių
- 200 g cukraus
- 230 g maltų riešutų (naudojau graikiškus)
- 1 citrinos tarkuotos žievelės
- 0,5 citrinos sulčių
- 200 g miltų
- 1,5 a.š kepimo miltelių
- 300 g tarkuoto moliūgo (galit keisti cukinija)
- 300 g šaldytų aviečių (galit dėti mažiau, bus sausesni keksiukai)
- Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios masės.
- Nutarkuojame citrinos žievelę ir išspaudžiame pusės citrinos sultis.
- Dedame maltus riešutus. Viską gerai išmaišome.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į tešlą.
- Sudedame tarkuotą moliūgą ir šaldytas uogas. Viską gerai permaišome.
- Keksiukų formeles iškloti keksiukų krepšeliais, dėti po gerą šaukštą tešlos ir kepti 180 laipsnių orkaitėje. Ar iškepę keksiukai patikrinam mediniu pagaliuku.
Skanaus!
P.S. man labai patiko, kad keksiukai buvo drėgni su dauuuug aviečių. Galima mažinti aviečių ar kitų uogų kiekį, tuomet gausime sausesnius kepinius.