Be galo mėgstamas mano šeimynos pyragas. Šiame pyrage puikiai dera moliūgas su fetos sūrių.
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]- 1 1/4 puodelio (150 g) viso grūdo miltų
- 1/3 puodelio (80 g) minkšto sviesto
- 1/4 puodelio (50 ml) pieno
- 800 g moliūgo, supjaustyto kąsnio dydžio griežinėliais
- 1 valgomasis šaukštas (30 g) grietinės
- 1/2 puodelio (100 ml) Creme Fraiche (grietinės atitikmuo)
- 4 kiaušiniai
- 300 g fetos sūrio
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1/4 šaukštelio pipirų
- 1/2 šaukštelio muskato riešuto
- Čiobrelių (džiovintų arba šviežių)
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, sviestą, žiupsnelį druskos ir pieną į vienalytę tešlą. Jei tešla per sausa, įpilkite daugiau pieno, išėjo per šlapia – daugiau miltų. Iš tešlos suformuokite rutulį, uždenkite plėvele ir laikykite šaldytuve bent 30 minučių.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
- Truputį patepkite sviestu 22cm torto formą (ar bet kurią kitą panašaus dydžio kepimo formą).
- Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą ir įdėkite į formą.
- Moliūgo griežinėlius tolygiai paskleiskite ant tešlos.
- Dubenyje suplakti crème fraiche, grietinę ir šiek tiek išplaktus kiaušinius. Pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu (prieskonių galite naudoti daugiau ar mažiau pagal savo skonį), tada mišiniu užpilkite moliūgą.
- Ant jo paskleiskite fetos sūrį ir pabarstykite čiobreliais.
- Dėkite pyragą į orkaitę ir kepkite 40-50 minučių.
- Jei viršus pradeda tamsėti, ant pyrago viršaus uždėkite kepimo popieriaus lakštą arba foliją.
Skanaus!
Rekomenduojame išsikepti: Moliūginius riešutų keksiukus su avietėmis