Moliūgų ir sūrio duona

Karolina
Moliūgų ir sūrio duonos receptas
Moliūgų ir sūrio duonos receptas

Pirmoji mano sąraše atsidūrė naminė moliūgų uogienė, kuri kartu su sūriu ir kajeno pipirais atsidurė ant mano keptos duonos. Kepant šią duoną, miltus sumaišiau su trupučiu viso grūdo kvietinių miltų, todėl gilus pastarųjų skonis šiek tiek nuspalvino švelnų moliūgų skonį. Duona gavosi neįtikėtinai drėgną ir švelni su labai patrauklia traškia plutele.

[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
  • 1 puodelis (120 g) viso grūdo miltų*
  • 2 puodeliai (250 g) kvietinių miltų (+ šiek tiek daugiau paviršiui pabarstyti)
  • 1 v.š. rudojo cukraus
  • 1 pakelis / (7 g) sausų mielių
  • 1 1/4 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio kajeno pipirų
  • 1 puodelis (240 ml) vandens
  • 1/3 puodelio (75 g / 80 ml) moliūgų tyrės
  • 120 g susmulkinto Čederio (arba bet kokio panašaus sūrio, kuo aštresnis, tuo geriau)
  • 1 a.š. sviesto
  • 1 kiaušinis, lengvai išplaktas su 1 šaukšteliu vandens

* Originaliame recepte naudojami tik kvietiniai miltai (3 1/2 puodelio), tačiau maišant juos su viso grūdo miltais gaunamas puikus kaimiškas skonis.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”GAMINIMAS” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensil-spoon” i_color=”white” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” i_custom_background_color=”#2863ec” accent_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row]
Moliūgų ir sūrio duona
Moliūgų ir sūrio duona
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, mieles, druską ir kajeną. Įpilkite 1 puodelį vandens, moliūgą ir sūrį. Maišykite iki vientisos masės. Tešla bus šiek tiek lipni.
  2. Išverskite ją ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite, kol susidarys lygus rutulys. Jei reikia, įdėkite šiek tiek daugiau miltų (bet ne daugiau kaip 1/4 puodelio).
  3. Pabarstykite didelį dubenį miltais ir sudėkite tešlos rutulį. Uždenkite plėvele ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
  4. 22 x 13 kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sutepkite sviestu.
  5. Tešlą perkelkite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir rankomis suformuokite stačiakampį, kad tilptų į kepimo formą. Uždenkite formą virtuviniu rankšluosčiu ir palikite kilti kambario temperatūroje 1 valandą (tešlos tūris turėtų padidėti beveik dvigubai).
  6. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.
  7. Aštriu peiliu perpjaukite kepalą centre. Aptepkite kiaušinių plakiniu ir kepkite 40–50 minučių.
  8. Iškepusi kepaliuką išverskite ant grotelių, kad atvėstų.

Skanaus!

Taip pat rekomenduoju išsikepti:

Related Posts