Jei neragavote tikros mongoliškos žirnių sriubos su grietine, tai būtinai paragaukite.
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]- stiklinės sausų žaliųjų žirnių
- stiklinės pomidorų sulčių
- šaukšto sviesto
- vidutinio dydžio svogūno galvutės
- litro koncentruoto mėsos sultinio
- druskos
- pipirų
- 1-2 šaukštų grietinės
- Svogūnas smulkiai supjaustomas, pakepinamas svieste arba margarine.
- Supilamas šaltas mėsos sultinys.
- Per naktį mirkyti žirniai suberiami į sultinį, išverdami ir pertrinami per sietą į sriubą.
- Sriuba pagardinama pomidorų sultimis, druska bei pipirais ir dar 10min. ant nedidelės ugnies pavirinama.
Prieš patiekiant, įdedama grietinės.