Namuose pagaminti minkšti riestainiai

Valgome
Namuose pagaminti minkšti riestainiai
Namuose pagaminti minkšti riestainiai

Šiandien siūlau išsikepti minkštus naminius riestainius. Juos labai lengva pasigaminti, o skonis dieviškas!

Tai yra patys minkščiausi, skaniausi ir sviestiškiausi riestainiai, kuriuos valgysite savo gyvenime. Tikriausiai gerai, kad pagal receptą riestainių gausis tik 8, nes galėčiau suvalgyti visus 20!

[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”TEŠLAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
  • 1 ½ stiklinės šilto vandens
  • 1 v.š. cukraus
  • 2 a.š. druskos
  • 1 pakelis sausų mielių
  • 4 ½ stiklinės miltų
  • ¼ stiklinės sviesto (lydytas)
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_raw_html]JTNDc2NyaXB0JTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTIwc3JjJTNEJTIyJTJGJTJGbHYuYWRvY2Vhbi5wbCUyRmZpbGVzJTJGanMlMkZhb21pbmkuanMlMjIlM0UlM0MlMkZzY3JpcHQlM0UlMEElM0NkaXYlMjBkYXRhLWFvLXBpZCUzRCUyMjFtRGxHT0xkTGR4LmtVQTM2NUk3dkhqM2dwQWdmeDZidjVVZDE0MnUxZUwuODclMjIlMjBzdHlsZSUzRCUyMmRpc3BsYXklM0ElMjBub25lJTNCJTIyJTNFJTNDJTJGZGl2JTNFJTBBJTNDc2NyaXB0JTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTNFJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTJGJTJBJTIwJTI4YyUyOUFkT2NlYW4lMjAyMDAzLTIwMjElMjAlMkElMkYlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlMkYlMkElMjBQTEFDRU1FTlQlM0ElMjBTZXR1cC52YWxnby5tZS5zZWZvdmlydHV2ZS5sdF8zMDB4MjUwX2Rlc2t0b3BfcmVzcG9uc2l2ZSUyMCUyQSUyRiUwQSUyMCUyMCUyMCUyMCUyOHdpbmRvdyU1QiUyN2FvbWluaSUyNyU1RCUyMCU3QyU3QyUyMCUyOHdpbmRvdyU1QiUyN2FvbWluaSUyNyU1RCUyMCUzRCUyMCU1QiU1RCUyOSUyOS5wdXNoJTI4JTdCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwY21kJTNBJTIwJTI3ZGlzcGxheSUyNyUyQyUwQSUyMCUyMCUyMCUyMCUyMCUyMCUyMCUyMHNlcnZlciUzQSUyMCUyN2x2LmFkb2NlYW4ucGwlMjclMkMlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlMjAlMjAlMjAlMjBpZCUzQSUyMCUyNzFtRGxHT0xkTGR4LmtVQTM2NUk3dkhqM2dwQWdmeDZidjVVZDE0MnUxZUwuODclMjclMkMlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlMjAlMjAlMjAlMjBjb25zZW50JTNBJTIwbnVsbCUwQSUyMCUyMCUyMCUyMCU3RCUyOSUzQiUwQSUzQyUyRnNjcmlwdCUzRQ==[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]
Naminių riestainių gaminimas
Naminių riestainių gaminimas
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”GAMINIMAS” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensil-spoon” i_color=”white” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” i_custom_background_color=”#2863ec” accent_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row]
  1. Sumaišykite pirmuosius keturis ingredientus maišytuvo dubenyje. Palikite keletą minučių, kad mielės suaktyvėtų ir suputotų. Įmaišykite miltus ir sviestą. Maišykite kol tešla susimaišys ir atlips nuo dubens kraštų.
  2. Uždenkite dubenį ir leiskite tešlai pakilti šiltoje vietoje, kol masė padidės dvigubai (paprastai tai trunka apie 1 valandą).
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 230ºC. Dideliame puode užvirinkite vandenį ir soda.
  4. Padalinkite tešlą į 8 lygias dalis. Iš kiekvieno gabalėlio padarykite ilgą “dešrą” ir susukite į riestainio formą.
  5. Į verdantį vandenį 30 sekundžių po vieną dėkite riestainius. Išimkite kiaurasamčiu ir padėkite ant kepimo skardos (kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, jei nerimaujate, kad prilips). Riestainių viršų atepkite sviestu ir pabarstykite jūros druska.
  6. Kepkite 15 minučių arba iki gražios, auksinės rudos spalvos.

Taip pat rekomenduojame:
Vokiški riestainiai