Šį pavasarį netyčia tapau priklausoma nuo rabarbarų. Daug metų šio augalo rankose nelaikiau, nors užaugau kaime, kur nuo vaikystės žmonės vietoj deserto valgydavo rabarbarus su cukrumi ar medumi. Dabar net rūgštu prisiminti… Bet buvo puiku – vitaminai jau tekėjo pro ausis!

A, šį pavasarį, kad ir kiek kartų eičiau į turgų, be rabarbarų negrįšiu. Kadangi prisiminiau šį nuostabų augalą, o jis trumpas – sezoninis, tai iš jo išgaunu kuo daugiau naudos: kepu pyragus, ruošiu padažus, verdu kompotus… Siūlau jums pyrago receptą, kuris ypač patiko mano šeimai. Pyragas neriebus, ryškaus skonio, puikiai išlaikytas rūgštaus ir saldaus balansas. Susidūrę su rabarbarais, nepraeikite pro šalį, nepasigailėsite! Labai verta gaminti rabarbarų!!!

Paprastas ir skanus pyragas, kurį galima gaminti nuo pavasario iki rudens, kol auga rabarbarai. Skaniausias tą pačią dieną.

Rabarbarų pyragui reikės:

PAGRINDUI

  • 150 g sviesto
  • 180 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 85 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1-2 v.š. vandens
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

ĮDARUI

  • 500 g rabarbarų
  • 2 v.š. cukraus
  • 2 a.š. cinamono

ANT VIRŠAUS

  • 3 kiaušiniai
  • 125 g varškės
  • 130 g cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 50 g liesos grietinėlės arba pieno

GAMINIMAS

  1. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių.
  2. Nuplauti ir supjaustyti rabararus, sumaišyti juos su cukrumi ir cinamonu.
  3. Sumaišyti tešlai skirtus produktus kombaine arba rankomis. Sviestą išplakti su cukrumi, įmušti kiaušinį. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Suberti į tešlą, įpilti vadens ir išminkyti. Įdėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
  4. 24-26 cm skersmens formą iškloti tešla. Ant viršaus suberti rabarbarus. Kepti orkaitėje 10 min.
  5. Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti varškę ir grietinėlę arba pieną. Užpilti ant pyrago ir dar kepti 15-20 min.

Komentaras: Labai skanus pyragas. Jei rabarbarų nėra, manau laisvai galima pakeisti obuoliais ar uogomis.

Taip pat rekomenduojame: