Niekada negalvojau, kad štrudelį galima taip lengvai pasigaminti. Išgirdus šio skanumyno pavadinimą varva seilė, o pagalvojus apie kepimą sukasi kosmosas: „kaip?“, „kas?“, „nesugebėsiu“, „ai, gal kitą kartą“… Bet , pasirodo, yra toks lengvas būdas, tik lavašą po ranką turėti reikia, na ir dar šio bei to…

Žiūrim, kas čia per lengvumo įsikūnijimas

INGREDIENTAI

  • lavašo lapas (naudojau pailgą)
  • 7 obuoliukai raudonskruosčiai
  • 4 šaukštai cukraus + 1 apibarstymui
  • 1 šaukštas sviesto
  • 1 arbat. šaukštelis cinamono
  • 2 šaukštai apelsinų marmelado (galima ir be jo)
  • 100 g šviežio sūrio su graikiškai riešutais „President“, jei nėra tokio – tiks paprasčiausia grietinė)
  • 1 kiaušinis
  • sviesto apie 50 g
  • cukraus pudros

GAMINIMAS


  1. Obuolius nuskutam, supjaustom kubeliais.
  2. Keptuvėje ištirpinam sviestą, suberiam cukrų. Suverčiam obuolius sumaišytus su cinamonu ir šiek tiek patroškinam. Aš troškinau apie 10 minučių, tada sudėjau marmeladą ir dar 5 minutes pakepiau. Kol iš obuolių išsiskyrusi sunka šiek tiek sutirštėjo.
  3. Kol obuoliai aušta, pasiruošiam plakinį iš kiaušinio ir sūrio to skaniojo. Aptepam plakiniu lavašą ir iškarto sudedam obuolius.
  4. Susukam viską į ritinį. Dedam atsargiai į kokią apvalią formą, galus galima po apačia šiek tiek užspausti. Man dedant keliose vietose sutrūko štrudeliukas, bet viskas baigėsi gerai.
  5. Ant viršaus užtarkuojam sviestą, apibarstom cukrumi ir šaunam į orkaitę, kuri jau įkaisti turėjo iki 200 C. Kepam pusvalandį. Arba kol šiek tiek gražiai paruduoja.
Obuolinis štrudelis lavaše

Iškepusį šiek tiek sunku pjaustyti, nu bet labai jau skanu. Liko porą gabaliukų ant kitos dienos, nu irgi buvo labai gardu. Ir net nepagalvotum, kad čia lavašas. Neužmirštam užbarstyti cukraus pudros, kai iškeps. Beje, tie galai be obuolių taip skaniai apkepė, kad mąstau kažką iš lavašo ir be jų pasigaminti. Tik reikia viską gerai apmąstyti.