Ši skani, subtiliai pagardinta obuolių duona yra puikus rudens skanėstas. Mėgaukitės gabalėliu ar dviem su puodeliu kavos ryte arba bet kada, kai trokštate ko nors saldaus.

Obuolių sezonas

Čia, Naujojoje Anglijoje, atėjo obuolių sezonas. Tai reiškia, kad laikas vienai mėgstamiausių mano šeimos rudens veiklų – obuolių rinkimui.

Praėjusią savaitę kartu su draugais pirmą kartą šį sezoną su vaikais nuėjome skinti obuolių. Mūsų grupė, kurią sudaro trys mamos ir aštuoni vaikai, gražią saulėtą popietę puikiai praleido laiką Shelburne fermoje, rinkdami obuolius, „Gala“ ir „McIntosh“, taip pat keletą persikų ir azijietiškų kriaušių.

Kiekviena šeima grįžo namo su daugybe vaisių, daugiausia obuolių. Visi mano trys vaikai mėgsta obuolius ir mėgaujasi jais kaip užkandžiais. Žinoma neatsispyriau, iškepiau duoną su obuoliais.

Obuolių duona puikiai tinka vaikams
Obuolių duona puikiai tinka vaikams

Obuolių duona vaikams

Ieškojau obuolių duonos recepto, kuris patiktų mano 7 metų sūnui. Jau minėjau, kad jis būna išrankus kepiniams, nemėgsta, kai juose yra riešutų ar vaisių gabaliukų.

Taigi, pamaniau, kad nulupsiu ir sutarkuosiu obuolius, kai kepu savo sūnaus mėgstama cukinijų duoną su prieskoniais, ir pridėsiu panašių prieskonių. Prieskoninė obuolių duona gavosi labai skani, malonios purios tekstūros ir subtiliai pagardinta maloniu obuolių skoniu.

Ši skani obuolių duona su prieskoniais puikiai tinka pusryčiams ryte kartu su puodeliu kavos. Mano sūnus mėgavosi gabalėliu per pietus mokykloje.

Riekelė ar dvi šios subtiliai pagardintos obuolių duonos taip pat puikiai tiks popietės užkandžiui kartu su puodeliu arbatos.

Išeiga: du 23×13 kepalai

INGREDIENTAI

  • 2 puodeliai cukraus
  • 1 puodelis augalinio aliejaus
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 2 puodeliai tarkuoto obuolio (žr. pastabas)
  • 3 puodeliai kvietinių miltų
  • 2 a.š. malto cinamono
  • 1 a.š. malto muskato
  • ¼ a.š. maltų gvazdikėlių
  • 1 a.š. sodos
  • ¼ a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. druskos

GAMINIMAS

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Lengvai sutepkite dvi 22 x 13 cm kepimo formas.
  2. Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite cukrų ir augalinį aliejų.
  3. Po vieną įmuškite kiaušinius, o po kiekvieno įdėjimo išmaišykite vanilę.
  4. Įdėkite obuolį ir gerai išmaišykite.
  5. Kitame dideliame dubenyje persijokite (aš naudoju šluotele) miltus, gvazdikėlius, cinamoną, muskato riešutą, sodą, kepimo miltelius ir druską.
  6. Miltų mišinį įmaišykite į obuolių mišinį 2 arba 3 kartais, kol viskas susimaišys.
  7. Supilkite tešlą tolygiai į kepimo formas.
  8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių arba tol, kol į duonos vidurį įsmeigtas dantų krapštukas bus sausas ir švarus.
  9. Kepimo formas 10 minučių vėsinkite ant grotelių.
  10. Išimkite kepalus iš formų, padėkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

Pastabos:

Iš maždaug 2–3 obuolių gaunami 2 puodeliai tarkuoto obuolio. Aš pašalinu odelę nuo obuolio, nes mano vaikai taip mėgsta, bet jei norite, galite palikti odeles.