Šiandien kepsime pyragą. Kas nemėgsta gabalėlio naminio obuolių pyrago?! Šis yra kupinas skonių, nes švieži obuoliai paryškinti rozmarinu ir vanile. Tikiuosi jums patiks!

INGREDIENTAI

  • 1 1/2 puodelio migdolų miltų
  • 1/4 puodelio kokoso miltų
  • 1/4 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
  • 1/4 arbatinio šaukštelio jūros druskos
  • 2 šaukštai šviežio rozmarino (smulkiai pjaustyto)
  • 2 kiaušiniai
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
  • 1/2 stiklinės medaus
  • 3 šaukštai kokosų aliejaus
  • 1 obuolys (smulkiai pjaustytas)
  • ¾ puodelio cukraus pudros
  • 1-2 šaukštai citrinos sulčių

GAMINIMAS

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175C. Vidutinio dydžio formą (22x10cm) išklokite arba sutepkite.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, kokosų miltus, kepimo soda, jūros druską ir rozmariną.
  3. Maišykite, kol gerai susimaišys. Atidėti.
  4. Vidutiniame dubenyje lengvai išplakite kiaušinius. Įmaišykite medų, kokosų aliejų ir vanilę.
  5. Sumaišykite šlapius ir sausus ingredientus, kol jie susimaišys. Įmaišykite smulkiai supjaustytus obuolių gabalėlius.
  6. Perkelkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Išimkite pyragą ir leiskite atvėsti ant grotelių.

Pyrago glajus

  1. Sumaišykite cukraus pudrą su 1 šaukštu citrinos sulčių. Maišykite, kol cukrus ištirps sultyse.
  2. Po šaukštelį įpilkite daugiau citrinos sulčių, kol mišinys pasidarys norimos konsistencijos. Mišinys turi būti tirštas ir lygus, ne per skystas.
  3. Apšlakstykite pyragą glajumi ir palikite 15-20 minučių, kad sustingtų.

Skanaus!!!

Rekomenduoju išsikepti: Morengini obuolių pyragą