Turinys:
Šiandien kepsime pyragą. Kas nemėgsta gabalėlio naminio obuolių pyrago?! Šis yra kupinas skonių, nes švieži obuoliai paryškinti rozmarinu ir vanile. Tikiuosi jums patiks!
INGREDIENTAI
- 1 1/2 puodelio migdolų miltų
- 1/4 puodelio kokoso miltų
- 1/4 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
- 1/4 arbatinio šaukštelio jūros druskos
- 2 šaukštai šviežio rozmarino (smulkiai pjaustyto)
- 2 kiaušiniai
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
- 1/2 stiklinės medaus
- 3 šaukštai kokosų aliejaus
- 1 obuolys (smulkiai pjaustytas)
- ¾ puodelio cukraus pudros
- 1-2 šaukštai citrinos sulčių
GAMINIMAS
- Įkaitinkite orkaitę iki 175C. Vidutinio dydžio formą (22x10cm) išklokite arba sutepkite.
- Dideliame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, kokosų miltus, kepimo soda, jūros druską ir rozmariną.
- Maišykite, kol gerai susimaišys. Atidėti.
- Vidutiniame dubenyje lengvai išplakite kiaušinius. Įmaišykite medų, kokosų aliejų ir vanilę.
- Sumaišykite šlapius ir sausus ingredientus, kol jie susimaišys. Įmaišykite smulkiai supjaustytus obuolių gabalėlius.
- Perkelkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Išimkite pyragą ir leiskite atvėsti ant grotelių.
Pyrago glajus
- Sumaišykite cukraus pudrą su 1 šaukštu citrinos sulčių. Maišykite, kol cukrus ištirps sultyse.
- Po šaukštelį įpilkite daugiau citrinos sulčių, kol mišinys pasidarys norimos konsistencijos. Mišinys turi būti tirštas ir lygus, ne per skystas.
- Apšlakstykite pyragą glajumi ir palikite 15-20 minučių, kad sustingtų.
Skanaus!!!
Rekomenduoju išsikepti: Morengini obuolių pyragą