Labai sotūs ir skanūs obuolių pyragėliai “bombos”. Paruošiama labai paprastai ir greitai. Tik man gavosi ne 8, o 6 pyragėliai, nes obuoliai nemaži buvo, trukau tešlos. Reiktų mažiukų obuoliukų, tada lengviau formuoti ir daugiau pyragėlių išeina. Labai rekomenduoju išmėginti. Recepto šaltinis: žurnalas “Tavo vaikas”.
TEŠLAI
- 2,5-3 stiklinių miltų
- Žiupsnelio druskos
- 1 šaukštelis cukraus
- 225 g sviesto
- 1/2 stiklinės šalto vandens
ĮDARUI
- 8 mažų obuolių (geriau minkštesnių)
- 1/2 stiklinės rudojo cukraus
- 4 šaukštelių cinamono
- 50 g sviesto
Aptepti:
- 1 kiaušinio
GAMINIMAS
- Tešlai paruošti į miltus supilkite druską ir cukrų. Sudėkite šaltą, gabaliukais smulkintą sviestą ir paruoškite tešlos trupinėlius.
- Įpilkite šalto vandens ir greitai suminkykite į vientisą masę.
- Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir bent valandą laikykite šaldytuve.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių karščio.
- Rudąjį cukrų sumaišykite su cinamonu.
- Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir padalinkite į skilteles. Patogiausia į 4 dalis. Tada sustumkite juos į vieną vietą taip, kad obuolys atrodytų lyg nepjaustytas.
- Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 1 cm storio tešlos lakštą.
- Išpjaukite aštuonis 15×15 cm kvadratėlius. Į kiekvieno vidurį dėkite po supjaustytą obuolį, apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu, nepamirškite gabalėlio sviesto.
- Tešlos kraštelius suimkite pakelkite ir užspauskite. Iš tešlos likučių galite paruošti papuošimui lapelius.
- Suformuotus pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu.
- Kepkite orkaitėje apie 20-25 min., kol gražiai parus.
Patiekite šiltus su vaniliniais ledais.