Labai sotūs ir skanūs obuolių pyragėliai “bombos”. Paruošiama labai paprastai ir greitai. Tik man gavosi ne 8, o 6 pyragėliai, nes obuoliai nemaži buvo, trukau tešlos. Reiktų mažiukų obuoliukų, tada lengviau formuoti ir daugiau pyragėlių išeina. Labai rekomenduoju išmėginti. Recepto šaltinis: žurnalas “Tavo vaikas”.

TEŠLAI

  • 2,5-3 stiklinių miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 225 g sviesto
  • 1/2 stiklinės šalto vandens

ĮDARUI

  • 8 mažų obuolių (geriau minkštesnių)
  • 1/2 stiklinės rudojo cukraus
  • 4 šaukštelių cinamono
  • 50 g sviesto

Aptepti:

  • 1 kiaušinio

GAMINIMAS

Tešlos paruošimas pyragėliams
Tešlos paruošimas pyragėliams
  1. Tešlai paruošti į miltus supilkite druską ir cukrų. Sudėkite šaltą, gabaliukais smulkintą sviestą ir paruoškite tešlos trupinėlius.
  2. Įpilkite šalto vandens ir greitai suminkykite į vientisą masę.
  3. Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir bent valandą laikykite šaldytuve.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių karščio.
  5. Rudąjį cukrų sumaišykite su cinamonu.
  6. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir padalinkite į skilteles. Patogiausia į 4 dalis. Tada sustumkite juos į vieną vietą taip, kad obuolys atrodytų lyg nepjaustytas.
  7. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 1 cm storio tešlos lakštą.
  8. Išpjaukite aštuonis 15×15 cm kvadratėlius. Į kiekvieno vidurį dėkite po supjaustytą obuolį, apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu, nepamirškite gabalėlio sviesto.
  9. Tešlos kraštelius suimkite pakelkite ir užspauskite. Iš tešlos likučių galite paruošti papuošimui lapelius.
  10. Suformuotus pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu.
  11. Kepkite orkaitėje apie 20-25 min., kol gražiai parus.

Patiekite šiltus su vaniliniais ledais.