Vakar viriau jautienos sultinį. Pasakysiu tiek, kad sultinys pavyko tobulai. Tačiau jo aprašymui paskirsiu visą skyrių, o ne prie blynų. Tačiau tiesa ir ta, kad be sultinio nebūtų pavykę ir blynai. Kadangi sultinį viriau iš jautienos kaulų, o ant kaulų liko mėsos. Šeimai pasiūliau iškepti lietinius su mėsos įdaru Crepes arba lietiniai su vištiena ir cukinijomis, bet palaikymo nesulaukiau, pasiūliau virtinius tačiau pritarimo irgi nesulaukiau, bet kai šovė mintis apie žemaičių blynus, tai sulaukiau pagarbos šūksnių iš visų šeimos narių, net ir šuo, kurio vardas Garis Garisonas Drakonas irgi džiaugsmingai vizgindamas uodegą suamsėjo, tarsi jam kliūtų nors mažiausias kąsnelis 🙂

Žemaičių blynus jau esu kepusi, tačiau viena skaitytoja Rima pastebėjo, kad blynus geriau būtų kepti orkaitėje. Tad šį kartą bandysiu taip ir kepti.

BLYNAMS

  • 15 vidutinio dydžio bulvių
  • 3 nedideli kiaušiniai
  • 4 valg.š. miltų
  • 2 valg.š. krakmolo
  • 1 arb.š. druskos
  • aliejus

ĮDARUI

  • 300g virtos jautienos
  • 2 morkos iš sultinio
  • 1 svogūnas
  • aliejus
  • druska
  • pipirai

GAMINIMAS

  1. Bulves išvirkite su lupenomis. Atvėsinkite ir sumalkite mėsmale. Sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą ir viską gerai išminkikite.
  2. Išvirtą mėsą ir morkas sumalkite.
  3. Svogūną smulkiai sukapokite ir apkepkite keptuvėje su aliejumi ir sumaišykite su mėsa.
  4. Formuokite kaip cepelinus, po to suplokite ir keptuvėje lengvai apkepkite, kad gražiai paruduotų.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių sudėkite ant kepimo popieriaus blynus, lengvai pridenkite folija ir kepkite 10 minučių. Nuimkite folija ir dar 10 minučių pakepkite.

Tokių purių, neriebių ir skanių, dar nesu valgiusi. Ačiū Rima už patarimą kepti žemaičių blynus orkaitėje. Nuo šiol visada taip ir darysiu 🙂


“Vyriška Virtuvė” siūlo 3 skirtingus įdarus žemaičių blynams:

👍 Žemaičių blynai su vištienos ir sūrio įdaru

👍 Žemaičių blynai su grybų (baravykų) įdaru

👍 Žemaičių blynai su varškės įdaru