Juokinga ar visai ne juokinga būtų, bet atėjus žiemai noriu daugiau mėsos, sotesnio maisto. Paradoksalu, bet šiuo metu kaip tik reikėtų mažiau valgyti, nes mažiau judu. Vasarą, kai oras šiltas, važiuojame į sodybas, pajūrį, vaikštome po miestą, o dar jeigu sporto klube paplušėjame, tai galima būtų ir kiečiau užkirsti. Ne tai kaip dabar, kai šalta, sėdime namie prie TV ekranų, židinio, knygų. Dabar reikėtų salotytes, varškytę liesą valgyti, o ne taip kaip aš čia mėsos troškinius kirsti 😉

Tačiau, kai užmačiau šį receptą pas www.valgo.me niekaip negalėjau sustoti galvoti, ragauti ir visaip kitaip apie jį svajoti.

3-4 porcijos

TEŠLAI

  • 150 ml kefyro
  • 100 ml vandens
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 450-500 g miltų
  • 1/2 v.š. cukraus
  • 1/2 a.š. druskos
  • 7 g sausų mielių
  • 1 kiaušinis

ĮDARUI

  • 700 g maltos kalakutienos
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 morkos
  • žiupsnis kapotos kalendros, petražolių arba kitų žalumynų
  • malti juodi pipirai
  • druska
  • 2 kubeliai ledukų arba arba 3 v.š. ledinio vandens

GAMINIMAS

  1. Į miltus supilkite sausas mieles, druską, cukrų. Suberkite į maišytuvą (aš bėriau į savo meilę Kithen Aid), lėtai išmaišykite.
  2. Supilkite aliejų ir išmaišykite kol miltai pasidengs pilnai.
  3. Į miltus supilkite kefyrą sumaišytą su karštu vandeniu. Gerai išmaišykite kombaino pagalba.
  4. Išimkite ir įdėję į dubenį pastatykite šiltai 1 valandai, kad tešla subręstų.
  5. Pasiruoškite faršą. Stambiai sumalkite mėsmale morkas, svogūną, kalakutieną, česnakus. Įdėkite sukapotas prieskonines žoleles, druską, maltus pipirus. Viską gerai išminkykite. Įpilkite ledinį vandenį arba įdėkite ledukus. Pastatykite į šaldytuvą, bet kartas nuo karto paminkykite.
  6. Tešlą padalinkite į tris dalis. Iš kiekvienos rankomis suformuokite blyną.
  7. Ant jo išklokite kalakutienos faršą. Bet ne iki kraštų. Palikite tešlos paplotėlio užlankstymui.
  8. Užlankstykite mėsą iš visų pusių.
  9. Aptepkite išplaktu kiaušiniu.
  10. Ir dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 15 minučių.

Žiauriai skanu su sultiniu. Sukirtome visus tris pyragus ( tiek gaunasi iš aprašyto kiekio) net nepastebėję 🙂

Taip pat rekomenduojame:
Pyragėliai su vištiena