Browsing Tag

Paprikos

30 posts
Keptų paprikų salotos – tiks prie bet kurio patiekalo

Keptų paprikų salotos – tiks prie bet kurio patiekalo

Keptų paprikų salotos – tiks prie bet kurio patiekalo, faktas. Svarbu nepatingėti ir iškepti jas skirtingų rūšių. Galima kepti ne tik paprikas, bet ir pipirus ar čiles. O svarbiausia reikia kepti kartu, kad sultys susimaišytų ir skirtingi paprikiniai/pipiriniai skoniai susigertų ir salotos būtų dar įspūdingesnės.
Odeta
Baklažano, mocarelos ir bazilikų salotos

Baklažano, mocarelos ir bazilikų salotos

Labai tvarkingos, klasikinės Viduržemio jūros regiono vegetariškos salotos. Kvapnios, lengvos, bet labai sočios. Šioms salotoms šefas Paul Rankin siūlo naudoti smailianoses Romero rūšies arba, dar kitaip vadinamas pointy nose peppers, paprikas. Labai džiaugiausi, kad parduotuvėje būtent jų ir radau. Kuo jos ypatingos? Šių paprikų skonis daug saldesnis nei paprastų, kvapas – aromatingesnis. Todėl pakepintos šios paprikos suteikia valgančiajam ypatingai daug džiaugsmo – man netgi norėjosi salotose jų šiek tiek daugiau. Bet, žinoma, galima naudoti ir paprastas paprikas.
Tinginiai irgi verda
Bacalao arba menkė su lęšių salotomis

Bacalao arba menkė su lęšių salotomis

Viskas daug paprasčiau: aš tiesiog pasižadėjau parašyti receptuką su sūdyta menke. Noriu parodyti, kad tai nuostabi žuvis, tinkanti įvairiausiems žuviškiems patiekalams. Galima su ja gaminti salotas, pagrindinius patiekalus, užkandėles, maltinukus ir dar daug įvairiausių patiekalų.
Odeta
Sumuštinis su jautiena receptas

Sumuštinis su jautiena

Sumuštinis su jautiena tobulas užkandis, ypač jeigu iš vakaro išsikepate lėtai keptą jautienos nugarinę ir jos lieka kitai dienai. Tai…
Odeta
Ispanakli borek / Pyragas su špinatais

Pyragas su špinatais

Šią savaitę baigiasi Ramadano mėnuo, tai laukia visas ilgas savaitgalis išeiginių ir daug ‘şeker’ (lt. cukrus arba saldainiai),…
Valgome