Keptų paprikų salotos – tiks prie bet kurio patiekalo, faktas. Svarbu nepatingėti ir iškepti jas skirtingų rūšių. Galima kepti ne tik paprikas, bet ir pipirus ar čiles. O svarbiausia reikia kepti kartu, kad sultys susimaišytų ir skirtingi paprikiniai/pipiriniai skoniai susigertų ir salotos būtų dar įspūdingesnės.
Labai tvarkingos, klasikinės Viduržemio jūros regiono vegetariškos salotos. Kvapnios, lengvos, bet labai sočios. Šioms salotoms šefas Paul Rankin siūlo naudoti smailianoses Romero rūšies arba, dar kitaip vadinamas pointy nose peppers, paprikas. Labai džiaugiausi, kad parduotuvėje būtent jų ir radau. Kuo jos ypatingos? Šių paprikų skonis daug saldesnis nei paprastų, kvapas – aromatingesnis. Todėl pakepintos šios paprikos suteikia valgančiajam ypatingai daug džiaugsmo – man netgi norėjosi salotose jų šiek tiek daugiau. Bet, žinoma, galima naudoti ir paprastas paprikas.
Tai tikrai puikus patiekalas geriausiems draugams pavaišinti. Greitas, lengvas, įspūdingai atrodantis didžiulėje lėkštėje per visą stalą. Žmonės dedasi…
Viskas daug paprasčiau: aš tiesiog pasižadėjau parašyti receptuką su sūdyta menke. Noriu parodyti, kad tai nuostabi žuvis, tinkanti įvairiausiems žuviškiems patiekalams. Galima su ja gaminti salotas, pagrindinius patiekalus, užkandėles, maltinukus ir dar daug įvairiausių patiekalų.