Įvertinimas: 10/10 Labai skanu, tvarkinga, – taip, kaip ir turi būti.

Sudėtingumas: Labai paprasta.

Šaltinis: Adaptuota iš Tesco magazine.

INGREDIENTAI

2-3 porcijoms reikės:

  • Lašelio extra virgin alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 1 česnako skiltelės
  • 200 g išlukštentų krevečių (jei negaunate šviežių, tinka ir šaldytos)
  • 150 g rūkytos lašišos, susmulkintos
  • 400 g spaghetti makaronų
  • 300 g grietinės arba grietinėlės
  • Pluoštelio krapų
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

GAMINIMAS

  1. Supjaustykite smulkiai svogūną, česnako skiltelę, sukapokite krapus.
  2. Ikaitinkite keptuvę su lašeliu alyvuogių aliejaus ir pakepkite svogūnus su česnakais, kol suminkštės.
  3. Kol svogūnai kepa, prikaistuvyje užvirinkite pasūdytą vandenį ir išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakuotės.
  4. Kai svogūnai apkeps, supilkite į keptuvę grietinę, krapus, krevetes ir smulkintą lašišą. Viską kaitinkite iki tol, kol pradės kilti burbuliukai. Papipiruokite, įberkite druskos pagal skonį.
  5. Nupilkite nuo išvirusių makaronų vandenį ir sudėkite juos į keptuvę su padažu. Viską išmaišykite, ir tuojau pat patiekite pastą karštą.

Skanaus!