Sveika mityba, sveika mityba, sveika mityba…baigiu užsiciklinti. Gerai, kad yra stipri palaikymo kamanda, kurios negaliu nuvilti. Kaip ir šiandien Europos krepšinio čempionatas. Žinome, kad lietuviai jau turi sidabrą, bet auksas auksas auksas… jis valdo mus. Nors rytoj ir reikia eiti/važiuoti į darbą, bet krepšinį tikrai žiūrėsiu! Tad norėdama, kad lietuviai laimėtų, turiu įsikvėpti ir save su savo programa sveikesniam gyvenimui.
Kaip jau esu rašiusi jog nemėgstu maltų dalykų, nes nežinau kas juose būna sudėta, o ir pati gamindama į visokius “kotletus” pridedu batonų, miltų ar krakmolo…mano protingos draugės ir blogo skaitytojos Dovilė ir Skaitytoja patarė nenusiminti ir išbandyti su morkomis. O Skaitytoja iš vis pasiūlė super duper variantą… kotletinius keksiukus.
Aš taip save užsiprogramavau su šia idėja, kad nubėgau į parduotuvę ir nusipirkau mažųjų keksiukų formos skardą, paukštienos. Specialiai viską dariau tam, kad išbandyčiau Skaitytojos pasiūlytus mėsiškus keksiukus. Kadangi nupirkau vištieną ir kalakutieną, tai pavadinsiu paukštienos keksiukais.
- 3-4 porcijos
INGREDIENTAI:
- 200 g vištienos vidinės krūtinėlės mėsos;
- 200 g kalakutienos šlaunelių mėsos;
- 1 svogūnas;
- 2 morkos;
- 2 nedideli kiaušiniai;
- druska;
- malti juodi pipirai.
SALOTOMS:
- žiedinis kopūstas;
- 150 g pakuotė salotų lapų;
- 1/2 salotinio svogūno;
- 2 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- 1 valg.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus su pipirais;
- 1 arb.š. raudono vyno acto;
- druskos;
- malti juodi pipirai.
Reikėtų šiek tiek cukraus, bet aš dabar maitinuosi sveikiau ir dėl to jo specialiai nedėjau.
GAMINIMAS:
Atrodo daug žinau apie maistą, jo derinimą, ingredientus. Tačiau, kad morkas galima dėti į kotletus pasakė tik Dovilė ir Skaitytoja ir būtinai jas reikia dar smulkiai sutarkuoti.
- Tad nusipirkusi paukštienos, ją ir svogūną sumaliau su savo vis dar nuostabiuoju Kitchen Aid-u, bei prisitarkavau morkų su tuo pačiu traktoriumi, tik kitu priedu.
- Subėriau prieskonius ir įmušiau kiaušinius.
- Viską išminkiau ir sukrėčiau į keksiukų formeles. Kadangi orkaitėje liko vietos, į kitą skardelę sudėjau supjaustytą žiedinį kopūstą, apšlakstytą aliejumi. Pašoviau į orkaitę kepti prie 200 laipsnių temeratūros kepti 20 minučių.
- Tuo tarpu sumaišiau salotų padažą. Aliejų, druską, pipirus, raudonojo vyno actą sumaišiau ir užliejau ant salotų lapų ir juostelėmis supjautyto šalotinio svogūno.
Dovile, Skaitytoja, pietūs buvo fantastiški! Ačiū jums 🙂 Paukštienos kesiukų su morkomis skonis nerealus, o su salotomis iš viso gaivu. O atrodė (su nuotrauka nėra net ką lyginti) šimtą kartų gražiau ir apetitingiau. Kitą kartą juos dar ir išpuošiu.