Turinys:
Sriuba, kurią ypač lengva išsivirti, kurią ypač gaivu valgyti, kurią rekomenduoju kiekvienam pasiilgusiam pavasario 🙂
4 asmenims
SULTINIUI
- 1 dedeklės vištos
- 2l vandens
- 1 svogūno
- 1 morkos
- 1 saliero koto
- 3 lauro lapų
- 5 kvepenčiųjų pipirų
- čili pipiriukas
SRIUBAI
- Saujos jaunų špinatų lapelių
- Saujos Rukolos salotų lapų
- 6 ridikėlių
- 3 svogūnų laiškų
- 8 šviežių krevečių
- 2 šparagų
- Krapų
- 1cm imbiero šaknies
- 2 valg.šaukštų žuvies padažo
- 1 valg. Šaukšto sojos padažo
- 1 valg.šaukšto sezamų liejaus
- 1 čili pipiriuko smulkinto
GAMINIMAS
Sultinio:
- Višta užverdama vandenyje, kad negraibyti putų ir sumažinti riebalų, pirmas vanduo nupilamas.
- Tada įpilama 2l vandens, sudedamos prieskoninės daržovės ir prieskoniai ir verdama 2 valandas.
- Višta ištraukiama iš puodo, viskas nukošiama ir gaunasi labai kvapnus sultinys.
- Į paruoštą sultinį sudedama smulkiai supjaustyta imbiero šaknis, krevetės, šparagai, sojos ir žuvies padažai, užverdame ir išjungiame.
Sriubai:
- Į lėkštes sudedame visus žalumynus, supjautytus ridikėlius, salotas ir užpilu pasigamintu sultiniu su smulkintu čili pipiriuku.
Rezultatas: tai traškančios daržovės, kvapnus sultinys ir širdyje siaučia PAVASARIS!