Sriuba, kurią ypač lengva išsivirti, kurią ypač gaivu valgyti, kurią rekomenduoju kiekvienam pasiilgusiam pavasario 🙂

4 asmenims

SULTINIUI

  • 1 dedeklės vištos
  • 2l vandens
  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • 1 saliero koto
  • 3 lauro lapų
  • 5 kvepenčiųjų pipirų
  • čili pipiriukas

SRIUBAI

  • Saujos jaunų špinatų lapelių
  • Saujos Rukolos salotų lapų
  • 6 ridikėlių
  • 3 svogūnų laiškų
  • 8 šviežių krevečių
  • 2 šparagų
  • Krapų
  • 1cm imbiero šaknies
  • 2 valg.šaukštų žuvies padažo
  • 1 valg. Šaukšto sojos padažo
  • 1 valg.šaukšto sezamų liejaus
  • 1 čili pipiriuko smulkinto

GAMINIMAS

Sultinio:

  1. Višta užverdama vandenyje, kad negraibyti putų ir sumažinti riebalų, pirmas vanduo nupilamas.
  2. Tada įpilama 2l vandens, sudedamos prieskoninės daržovės ir prieskoniai ir verdama 2 valandas.
  3. Višta ištraukiama iš puodo, viskas nukošiama ir gaunasi labai kvapnus sultinys.
  4. Į paruoštą sultinį sudedama smulkiai supjaustyta imbiero šaknis, krevetės, šparagai, sojos ir žuvies padažai, užverdame ir išjungiame.

Sriubai:

  1. Į lėkštes sudedame visus žalumynus, supjautytus ridikėlius, salotas ir užpilu pasigamintu sultiniu su smulkintu čili pipiriuku.

Rezultatas: tai traškančios daržovės, kvapnus sultinys ir širdyje siaučia PAVASARIS!